Pereiti į pagrindinį turinį

Aplinkosaugininkai: Jiesios vanduo yra švarus

2012-06-21 11:20
Aplinkosaugininkai: Jiesios vanduo yra švarus
Aplinkosaugininkai: Jiesios vanduo yra švarus / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Jiesios upėje teršalų nėra, o vanduo – švarus. Taip teigia Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kauno miesto agentūros ir Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus atstovai, suskubę tirti Jiesios vandenį po to, kai portalas 1kaunodiena.lt paskelbė, kad gyventojai skundžiasi nepakeliama smarve, sklindančia nuo upės.

Praėjusį pirmadienį buvo paimtas ir ištirtas upės vandens mėginys.

„Paėmus mėginį ištyrėme jo spalvą, kvapą, sudėtį. Jokių teršalų jame nebuvo, vanduo yra švarus. Susitikome su šalia upelio gyvenančiais miestiečiais ir paprašėme, jog kitą kartą pastebėjus teršalus, jie iš karto kreiptųsi ir informuotų apie situaciją mūsų specialistus", – sakė Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Pasak R.Savickienės, Apsaugos skyrius skundų dėl taršos Jiesios upelyje iš gyventojų nėra sulaukęs.

Tačiau portalo 1kaunodiena.lt kalbinti gyventojai prieš kelias dienas teigė, kad tuo pačiu metu kelis kartus per metus į upę išpilami teršalai.

„Kasmet prieš Jonines upė užteršiama kažkokiais teršalais. Negana to, kad vanduo tampa visas dumblinas, neįmanoma net į jį įbristi, bet blogiausia yra kvapas – gyvename smarvėje“, – skundėsi šalia upės gyvenanti Rita Vaitkevičienė.

Pakrantėje namą turintis Jonas Mildažys jau seniai vengia bet kokio kontakto su upės vandeniu.

„Juk ir taip aišku, kad teršalai atiteka nuo Seniavos pusės, kur yra kalkinimo įmonė. Sukaupia bjaurastį ir vėliau ją išleidžia į upę. Net sunku apibūdinti, kokios tada spalvos būna vanduo. Kai nuleidžiama užtvanka Nemune ir Jiesios upėje vanduo stovi, situacija baisiausia – kvapas pasklinda po visą apylinkę“, – praėjusią savaitę portalui 1kaunodiena.lt tvirtino J.Mildažys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų