Apsišarvuokite kantrybe: Kęstučio gatvėje užvirė intensyvūs darbai

Kauno miesto centrą okupavo kelininkai. Iš pradžių pradėję tvarkyti S.Daukanto gatvę ir Karaliaus Mindaugo prospektą, šią savaitę darbai apėmė ir Kęstučio gatvę. Tiek vairuotojai, tiek pėstieji turėtų apsišarvuoti kantrybe.

Kas bus atliekama?

Dar metų pradžioje kelininkai buvo pradėję krapštytis Kęstučio gatvėje. Tuomet jie tvarkė šulinius, o didieji gatvės remonto darbai prasidėjo šią savaitę.

Miestiečiai spėjo pastebėti, kaip savaitės pradžioje centrinėje miesto dalyje padaugėjo darbininkų. Šie iš karto puolė ardyti Kęstučio gatvės šaligatvius, ruoštis ir važiuojamosios kelio dalies remontui. Norima kuo greičiau sutvarkyti šią Kauno vietą, kad kauniečiai ir miesto svečiai pajaustų kuo mažiau nepatogumų.

"Šiuo metu Kęstučio gatvėje šeimininkauja sunkioji technika ir darbininkai, tačiau kai darbai bus baigti, atsinaujins ne tik kelio danga ir šaligatviai. Kęstučio gatvė taps gerokai patogesnė dviratininkams, nes daugiau nebereikės dalytis važiuojamosios dalies su automobiliais ir viešuoju transportu – bus įrengti visaverčiai dviračių takai abiejose gatvės pusėse", – "Kauno dienai" pasakojo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Jis pridūrė, kad pavasarį Kęstučio gatvėje vyko paruošiamieji darbai: buvo atnaujintos požeminės komunikacijos (vandentiekis, lietaus surinkimo sistemos, šilumos trasos, apšvietimas), taip pat troleibusų kontaktinis tinklas. Dabar nuėmus šaligatvio plyteles, jos perklojamos nebus, nes esą jos per daug susidėvėjusios.

Kęstučio gatvė taps gerokai patogesnė dviratininkams, nes daugiau nebereikės dalytis važiuojamosios dalies su automobiliais.

Eismo ribojimai

Miesto savivaldybės atstovai pažymėjo, kad kai bus atliekami pagrindiniai važiuojamosios kelio dalies remonto darbai, planuojama riboti transporto srautą. Kol kas Kęstučio gatvėje sumažintas tik leistinas greitis.

"Intensyviai tvarkomose atkarpose bus ribojamas eismas, važiuoti galės tik viešasis transportas ir gyventojai", – tai, kad per tam tikrą darbų etapą Kęstučio gatve laikinai važiuos tik troleibusai ir autobusai, pažymėjo A.Pakalniškis. Vadinasi, automobilių vairuotojams savo kelionei Kauno centre teks rinktis kitus maršrutus.

Visus Kęstučio gatvės tvarkymo darbus planuojama baigti iki šių metų pabaigos. Skaičiuojama, kad visas šios gatvės remontas atsieis apie 1,6 mln. eurų.

Dviračių takas atsidurs ant šaligatvio/Vilmanto Raupelio nuotr.

Kiti darbai

"Kauno diena" primena, kad centrinė miesto dalis šiuo metu primena statybos aikštelę. Baigus rekonstruoti Laisvės alėją, darbai prasidėjo gatvelėse, vedančiose į pagrindinę pėsčiųjų alėją.

Rekonstruojant S.Daukanto gatvę bus išardyta senoji danga, keičiamos nuotekų trasos ir apšvietimo tinklas. Užbaigus darbus, praeivius džiugins naujas granito grindinys, atnaujinta mažoji architektūra – dviračių stovai, šiukšliadėžės, suoliukai.

"Sutvarkytos S.Daukanto gatvės vaizdas bus labai panašus į Laisvės alėjos. Kompleksinio tvarkymo rezultatai labai aiškiai pasimatys jau kitąmet", – akcentavo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Be to, visai neseniai pradėta tvarkyti ir Karaliaus Mindaugo prospekto šaligatvius. Čia susiklaipiusias ir jau ne vieną dešimtmetį skaičiuojančias plyteles pakeis nauja danga. Čia taip pat bus įrengtas ir naujas apšvietimas, kuris kartu apšvies ir atnaujintą Nemuno krantinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Vien žodžiu-bardakas

Greiciau

Greiciau portretas
galvoju greiciau nauja Kauno centra pastatytu negu dabartiniame kada nors baigs remontus...bet gal labiau apsimoka - kasti-asfaltuoti-kasti-kloti trinkeles-kasti-...

kiauliasnukiai apsiėmė Kauno gatves tvarkyt

kiauliasnukiai apsiėmė Kauno gatves tvarkyt portretas
Kaunas virto kiauliasnukių išknistu tvartu.Nieko neturiu prieš kiaules bet kiauliasnukiai kurie neva tvarko gatves tai verti kulkos .
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių