Pereiti į pagrindinį turinį

Apskritis: griauti tualetą prie pilies - absurdiška

2009-04-03 19:18
Apskritis: griauti tualetą prie pilies - absurdiška
Apskritis: griauti tualetą prie pilies - absurdiška / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kauno apskrities viršininko administracija kreipėsi į teismą prašydama įpareigoti Kauno miesto savivaldybę nugriauti daugiau kaip pusę milijono litų kainavusius viešojo tualeto Kauno pilyje savavališkai įrengtus inžinerinius tinklus.

Tačiau apskrities viršininkė įsitikinusi, kad „absurdiška šią situaciją spręsti vieninteliu įstatymų numatytu būdu - savavališką statinį nugriaunant. Šiuo ir panašiais atvejais labiausiai nukenčia mokesčių mokėtojai, kurių lėšomis vykdomi statinių griovimo ir atstatymo darbai bei vykdomi teismų procesai“, - teigė Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė.

Ji nusprendė inicijuoti svarbų įstatymų pakeitimą, numatantį galimybę įteisinti savavališkos statybos atvejus, kai ginamas viešasis interesas, o nuostoliai išieškomi iš kaltininkų.

Kauno apskrities viršininko administracijos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros specialistai daugelį kartų yra rengę ir pasiūlę savavališkos statybos reglamento pakeitimus. Tačiau iki šiol į pasiūlymus neatsižvelgta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų