Pereiti į pagrindinį turinį

Ar Kaune jaučiamas mokytojų trūkumas?

2024-08-20 09:55

Kone prieš kiekvieną rugsėjo 1-ąją garsiai kalbama, kad nėra kam mokyti vaikų. Kaune taip pat yra laisvų pedagogų vietų, tačiau, pasak miesto atstovų, situacijos nereikėtų dramatizuoti.

Paieškos: iki rugsėjo 1-osios Kaunas tikisi rasti kelias dešimtis mokytojų.
Paieškos: iki rugsėjo 1-osios Kaunas tikisi rasti kelias dešimtis mokytojų. / Laimučio Brundzos nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė dienraščiui nurodė, kad kol kas trūksta kelių dešimčių mokytojų dalykininkų.

„Trūksta penkių pradinių klasių mokytojų, keturių – užsienio kalbos (anglų), po penkis – matematikos ir lietuvių kalbos. Dar ieškome dviejų fizikos, trijų vokiečių kalbos ir 4,5 etato informacinių technologijų mokytojų“, – kokių pedagogų šiuo metu ieško Kauno švietimo įstaigos, komentavo O. Gucevičienė.

Ji tikino, kad nėra konkrečios mokyklos, kurioje mokytojų trūktų daugiausia. Švietimo įstaigos, kurios ieško vieno ar kito specialisto, išsibarsčiusios po visą Kauną.

„Išskirti konkrečių mokyklų kol kas negalime, nes visose mokytojų trūkumas panašus. Iš naujo duomenys bus vertinami rugsėjo 1-ąją, taip pat rugsėjo viduryje“, – nurodė Švietimo skyriaus vedėja.

Kaunas įvairiais būdais siekia rasti pedagogų ir užimti laisvas vietas. Šiuo metu kaip tik vyksta aktyvios paieškos. „Spręsdami šią problemą ieškome mokytojų užimtumo tarnybos, savivaldybės interneto puslapiuose, socialiniuose tinkluose ir kitais būdais. Mokyklos glaudžiai bendradarbiauja su aukštosiomis mokyklomis (universitetais, kolegijomis ir t. t.)“, – dėstė O. Gucevičienė.


Sostinėje – daugiau bėdų

BNS skelbė, kad pavasarį apklaustos sostinės mokyklos prognozavo, kad trūks 0,5 tūkst. mokytojų. Daugiausia – lietuvių kalbos, matematikos ir pradinių klasių. Dabar matyti, kad prognozės pasitvirtino ir ieškoma šimtų pedagogų.

„Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės puslapyje tarp darbo skelbimų – maždaug 450 skelbimų, gana panašūs skaičiai. Galima ir tiksliau pamatyti, ryte pasižiūrėjau – šiuo metu aktyviai ieškoma 24 matematikų“, – BNS sakė „EDU Vilnius“ direktorė Unė Kaunaitė.

Kaip nurodė BNS, kiek mokytojų trūksta visoje šalyje, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pasakyti negali. Esą šiuo metu skaičiai itin greit keičiasi, pedagogų ieško apie 500 šalies ugdymo įstaigų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų