Ar Kauno vicemeras nepasiklydo tarp viešų ir privačių interesų?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Į Kauną žengiančio privataus Erudito licėjaus vienas steigėjų yra vicemeras Povilas Mačiulis. Politikas atmeta kaltinimus, kad bus painiojami privatūs ir viešieji interesai.

Kilo diskusijos

Sužinojus, kad vienas Kauno vadovų steigia privačią mokyklą, ne tik oponentams kilo klausimas, ar nebus painiojami privatūs ir viešieji interesai, ar nenukentės kitos miesto mokyklos.

Pasak P.Mačiulio, tokie kaltinimai neturi jokio pagrindo.

"Dirbdamas vicemeru kuruoju miesto infrastruktūros, transporto, energetikos ir investicijų sritis. Švietimo sritį prižiūri kitas vicemeras. Kai tapau Erudito licėjaus akcininku, kolegoms pabrėžiau, kad nuo šiol privalau nedalyvauti diskusijose ir svarstymuose, kurie gali būti susiję su kitomis mokyklomis, – teigė vicemeras. – Erudito licėjaus steigėju tapau, nes manau, kad ši organizacija gali tapti modernios mokyklos pavyzdžiu Lietuvoje."

Darbai atnaujinti

Erudito licėjus kartu su dar dviem įstaigomis įsikurs buvusiame Ryšių istorijos muziejuje. "Kauno diena" rašė, kad praėjusią savaitę čia kilo skandalas dėl statybos darbų. Paveldosaugininkams kilo įtarimų, kad gali būti naikinamas paveldas, todėl visi darbai buvo skubiai sustabdyti.

Šioje istorijoje nuskambėjo ir Erudito licėjaus pavadinimas. Pasak vicemero, licėjus nėra susijęs su šių darbų vykdymu, priežiūra ar leidimų gavimu.

"Mes tik nuomojamės patalpas. Jų remontu ir visais leidimais turi rūpintis patalpų savininkas – bendrovė "Reksus", – teigė politikas

P.Mačiulis sakė, kad užvakar darbai buvo atnaujinti. "Po praėjusią savaitę "Kauno dienos" rašinio paklausiau "Reksus" direktoriaus ir jis mane patikino, kad, Kultūros paveldo departamentui paprašius papildomų dokumentų, jie buvo operatyviai pateikti. Direktorius užtikrino, kad darbai vyksta pagal suderintą projektą, laikantis visų reikalavimų", – situaciją aiškino vicemeras.

Patikėjo vizija

Erudito licėjus formuoja pirmąsias klases ir rugsėjį atvers duris. Privačią mokyklą įsteigė trys akcininkai. Pagrindinis investuotojas – Nerijus Pačėsa, kuris yra vadovavęs ISM universitetui. Kiti akcininkai – advokatų kontoros AAA LAW įkūrėjas Marius Jakulis ir dabartinis vicemeras, "Vieningo Kauno" atstovas Povilas Mačiulis.

"Apsisprendžiau su kolegomis steigti Erudito licėjų, nes tikiu jo vizija. Ši mokykla profesionalų rankomis tampa kūrybine erdve, kuri ne tik padės vaikams pasiekti aukštų rezultatų, tačiau ir ugdys visapusišką asmenybę, sužadins vaikams troškimą pažinti, mokytis ir kurti", – tikino vicemeras.

Politikas vylėsi, kad nedidelė privati iniciatyva gali išjudinti pokyčiams ir visą didžiulį, konservatyvų švietimo sistemos variklį, o tarp valstybinių institucijų turi atsirasti ir privačių iniciatyvų.

"Erudito licėjaus ugdymo ypatybė – integralumas, kuriame vyrauja visapusiškumas, prasmingumas, darna. Šioje organizacijoje ugdymas organizuojamas kaip bendra sistema, kuri neskaidoma į atskirus, nesusietus mokomuosius dalykus. Ugdymo procesas jungiamas į temas, projektus ir tarpdalykines iniciatyvas", – mokyklos koncepciją pristatė vicemeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vicemeras

Vicemeras portretas
apderge savo reputacija...

Sveikinu

Sveikinu  portretas
Poviliuka su vardadieniu ir linkiu pasukti nauju keliu, kur galetu saziningai ziureti miesto zmonems i akis. Dar jaunas,klaidu darome visi,ne viskas prarasta.Garbe tikrai uz pinigus daug svarbiau.

fui....

fui.... portretas
negraziai atrodo....
VISI KOMENTARAI 132

Galerijos

Daugiau straipsnių