Pereiti į pagrindinį turinį

Ar miesto paplūdimiai gali atstoti kurortus?

2012-07-25 13:54
Ar miesto paplūdimiai gali atstoti kurortus? Ar miesto paplūdimiai gali atstoti kurortus? Ar miesto paplūdimiai gali atstoti kurortus? Ar miesto paplūdimiai gali atstoti kurortus? Ar miesto paplūdimiai gali atstoti kurortus? Ar miesto paplūdimiai gali atstoti kurortus? Ar miesto paplūdimiai gali atstoti kurortus? Ar miesto paplūdimiai gali atstoti kurortus? Ar miesto paplūdimiai gali atstoti kurortus? Ar miesto paplūdimiai gali atstoti kurortus? Ar miesto paplūdimiai gali atstoti kurortus? Ar miesto paplūdimiai gali atstoti kurortus? Ar miesto paplūdimiai gali atstoti kurortus? Ar miesto paplūdimiai gali atstoti kurortus? Ar miesto paplūdimiai gali atstoti kurortus? Ar miesto paplūdimiai gali atstoti kurortus?

Sugrįžus vasariškiems orams, kauniečiai sugužėjo prie miesto vandens telkinių. Liepa – pats atostogų metas. Tačiau į kurortinius miestelius išskuba ne visi.

Džiaugiasi tvarkinga aplinka

Nuo saulės įkaitę kūnai, smėlio pilis statantys vaikai, šokinėjantys į vandenį jaunuoliai – Lampėdžių karjero apylinkėse vasariška nuotaika tvyro ore.

Jaunatviškos energijos nestokojanti medikė Nijolė Buinevičienė, prie karjero atvykusi su anūku, atskleidė, kad kai kuriais atžvilgiais karjeras geriau nei Baltijos jūra: „Nebuvau Kauno pliažų mėgėja dėl neigiamo įvaizdžio – nešvaru, netvarkinga. Bet esu nustebinta, nes, palyginti su jūra, vanduo čia švarus“.

„Vanduo mėlynas, aplinka žalia, ko daugiau reikia?“ - teigiamai apie paplūdimį atsiliepė dvi energingos pensinio amžiaus moteriškės. Albina Petraitienė sakė, kad paprastai nėra išranki, todėl ši poilsio vieta tenkina.

Visgi abi moterys kasmet laikosi tradicijos aplankyti ir Lietuvos kurortus.

„Laukiame kol sušils vanduo jūroje, nors iš tiesų maudynės Kauno telkiniuose geriausios“, - teigė saulės malonumais besimėgaujanti pensininkė Gerda Čeplikienė.

Kauno marios – antroje vietoje?

Nors marių apylinkėse karštą popietę buvo nemažai poilsiautojų, bristi į vandenį ryžosi ne visi. Daugelis skundėsi nešvaria pakrante. Prie Lampėdžių karjero poilsiavusi medikė N. Buinevičienė teigė puikiai žinanti higienos reikalavimus, todėl Kauno mariose poilsiauti vengia dėl nešvaros: „Ne tik vanduo abejotino švarumo, bet ir aplinka nėra labai tvarkinga“, - kalbėjo medikė.

Kiti kauniečiai poilsį Kauno mariose renkasi dėl patogumo. Vakarais dirbantis Audrius Kazakauskas prisiminė, kad prieš keletą dienų nebuvo įmanoma nė kojos įkelti į vandenį. „Nors čia arčiau, bet rinkausi Lampėdžius. Džiaugiuosi, kad dabar vanduo kiek švaresnis“, - pakėlęs akis nuo skaitomos knygos mintimis pasidalijo vyras.

Trūksta kultūros?

Poilsio vietas Kaune žmonės renkasi ir atsižvelgdami į aplinkinių kultūrą. Gelbėtoja dirbusiai Gintarei Janulaitytei daug vandens telkinių gerai pažįstami. Mergina dažnai poilsiauja pas močiutę Juodkrantėje, tačiau pripažino, kad tai jau nusibodo.

„Kaune labiausiai patinka Panemunė. Ten renkasi kultūringesni žmonės. Lampėdžiuose poilsiaujančių kompanijų elgesys man ne visada priimtinas“, - atskleidė G. Janulaitytė.

Brangus malonumas

Dažnai prie Kauno marių poilsiaujanti Estera Dapkienė ir per šias atostogas neplanuoja keliauti niekur kitur. Moteris džiaugiasi prieš kelerius metus gavusi dovanų kelialapį į Šventąją: „Buvau labai laiminga, nes puikiai pailsėjau, bet šiaip važiuoti į pajūrį labai brangu.“

Anot Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės, miesto maudyklos nėra užterštos. „Vandens kokybė gera. Nė viename telkinyje nėra viršyta leistina norma, nurodanti vandens švarą“, - paaiškino R. Savickienė. Tai patvirtino ir skyriaus vyr. specialistės Laima Griauslytė ir Algima Zelenkova.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų