Arbatpinigiai mobiliuoju telefonu – jau ir Kaune

  • Teksto dydis:

„Ech, neturiu grynųjų“, – jei patiko aptarnavimas nuo šiol tai nebe kliūtis palikti arbatpinigių. Pirmosiose kavinėse ir restoranuose Kaune atsirado galimybė arbatpinigių padavėjams ir baristoms palikti telefonu. Tam tereikia turėti ryšio operatorių sukurtą programėlę „MoQ“. Kaune padėkoti aptarnavusiam darbuotojui išmaniai jau galima kavinių tinkluose „Caif Cafe“ ir „CanCan pizza“, o netrukus ši galimybė atsiras ir kitose vietose.

„Prieš kurdami sprendimą atlikome namų darbus, kurie mums parodė, kad grynųjų pinigų neturintiems pirkėjams kartais būna sudėtinga atsidėkoti už malonų aptarnavimą. Arbatpinigiai telefonu yra gera išeitis tiems, kurie nesinešioja grynųjų, bet visada turi savo išmanųjį. Verslui tai irgi gera žinia, nes arbatpinigiai telefonu tarsi grąžina status quo – visi, kurie nori palikti arbatpinigių, gali tai ir padaryti. Pirkėjas atsidėkoti gali tiek savo pinigais, tiek ir naudodamas ryšio operatoriaus suteiktą atidėtą mokėjimą, kuris vėliau bus pridėtas prie sąskaitos už ryšį“, – sako Monika Rimkūnaitė-Bložė, „MoQ“ vadovė.

Maitinimo įstaigos prognozuoja, kad sprendimas palikti arbatpinigių telefonu prigis.

„Beveik visame pasaulyje paslaugų sektoriuje yra įprasta už gerą aptarnavimą atsidėkoti paliekant arbatpinigių. Mūsų šalis – ne išimtis. Kai kuriose šalyse įprasta arbatpinigius įskaičiuoti į atsiskaitymo kainą. Pas mus tokios tradicijos kol kas nėra ir maloniai aptarnavę padavėjai įvertinami paliekant arbatpinigių. Visgi, klientai kuo toliau, tuo mažiau nešiojasi grynųjų pinigų, dažnas jų ir visai neturi, todėl net ir norėdami ne visada gali atsidėkoti už gerą aptarnavimą. Arbatpinigių palikimas išmaniuoju telefonu yra paprastas ir unikalus, o telefoną kiekvienas juk turi po ranka. Todėl, manau, kad atsiskaitymas už paslaugas ir arbatpinigių palikimas išmaniuoju telefonu ilgainiui prigis ir šio sprendimo privalumus jau vertina ir kauniečiai, o ateityje tuo besinaudojančių klientų ratas tik plėsis“, – sako Romualdas Pacenka, kavines „Caif Cafe“ ir picerijas „CanCan pizza“ valdančios bendrovės „Delano“ Finansų ir IT skyriaus vadovas.

Patogu, skaidru, išmanu

„MoQ“ tikisi, kad šis sprendimas pridės skaidrumo kavinių ir restoranų darbuotojams deklaruojant arbatpinigiais gautas pajamas. Mokesčiai nuo skirtų arbatpinigių automatiškai keliauja į VMI sąskaitą, o arbatpinigius gaunančiam darbuotojui metų pabaigoje belieka pateikti pajamų deklaraciją. Preliminari deklaracija jau bus suformuota.

„Norėjome, kad išmaniuoju palikti arbatpinigiai nevirstų papildoma administracine našta nei įmonei, nei darbuotojui, todėl kurdami sprendimą konsultavomės ir konsultuojamės su VMI. Mūsų pasirinktas kelias leidžia arbatpinigiams nukeliauti tiesiai į aptarnaujančio darbuotojo „MoQ“ sąskaitą. Darbuotojui nereikės galvoti, kaip deklaruoti šias pajamas ir sumokėti 15 proc. gyventojo pajamų mokestį į valstybės biudžetą – viskas atliekama automatiškai“, – paaiškina M. Rimkūnaitė-Bložė.

Pasak „MoQ“ vadovės, skaitmeninių arbatpinigių potencialas didelis, nes jie gali būti pritaikyti visose srityse, kuriose svarbi aptarnavimo kokybė: sveikatingumo, grožio salonuose, be to, palikti „arbatos“ juk galima ir greitai siuntą pristačiusiam kurjeriui.

Inovacijų festivalyje „Login 2019“ vykusiuose interneto apdovanojimuose „MoQ“ nugalėjo trijose nominacijose: „Metų startuolio“, „Metų inovacijos“ ir „Geriausios programėlės“. Programėlę „MoQ“ išvien plėtoja ryšio operatoriai „Bitė“, „Tele2“ ir „Telia“. Programėlė turi apie 90 tūkst. naudotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Eikite durniai su savo nesamonemis kaimo valstybe

Carole Gonzalez

Carole Gonzalez portretas
Šiuo metu „Google“ kas menesi moka nuo 17 000 iki 22 000 JAV dOleriu, kad galetu dirbti internete iš namu. Aš prisijungiau prie šios veiklos prieš 2 menesius ir uždirbau 20544 $ per pirmaji šios veiklos menesi. Galiu pasakyti, kad mano gyvenimas visiškai pagerejo! Patikrinkite, ka aš darau.apsilankykite >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­orkLinks3.Com

vadinasi

vadinasi portretas
...pradeda traukti mokesčius iš šėšėlio - milijonierių apmokestinti negalima, tai padavėjai valstybės iždą papildys?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių