Pereiti į pagrindinį turinį

Architektas Virginijus Juozaitis liko be atestato (papildyta)

2011-06-08 19:47
Architektas Virginijus Juozaitis liko be atestato (papildyta)
Architektas Virginijus Juozaitis liko be atestato (papildyta) / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kultūros paveldo departamento paveldo apsaugos specialistų atestavimo komisija nutarė atimti iš architekto Virginijaus Juozaičio teisę rengti kultūros paveldo vertybių tvarkybos projektus.

Departamento direktorės Dianos Varnaitės įsakymu sudaryta Laikinoji komisija, nagrinėjusi ant Kauno Laisvės al. 90 istorinio pastato atsiradusio stiklinio antstato istoriją, be kita ko pasiūlė įvertinti šio projekto vadovų, ekspertizes atlikusių ekspertų atitikimą esamai kvalifikacijai.

Susipažinusi su Kauno miesto istorinės dalies Naujamiesčio teritorijoje esančiame pastate atliekamais darbais, Atestavimo komisija nutarė, kad stiklinio antstato projekto autorius Virginijus Juozaitis pažeidė kultūros paveldo apsaugą reglamentuojančius įstatymus bei kitus teisės aktus, o taip pat ir reikalavimus pagal atestate nurodytas veiklos rūšis, sritis bei specializaciją.

V.Juozaitis "Kauno dienai" tikino, kad leidimo rengti kultūros paveldo vertybių projektus galiojimas jau pasibaigęs.

"Kaip jie gali atimti tą, ko neturi?" - klausė architektas. Kiek pasvarstęs, jis pridūrė:

"Ta įstaiga... Ten tik didvyriai gali dirbti, nes ten yra toks nesusipratimas... Pabandykite ką nors padaryti toje įstaigoje", - piktinosi V.Juozaitis.

Istorinio Laisvės alėjos pastato ekspertizę atlikusios N.Lukšionytė-Tolvaišienė ir N.Steponaitytė atestatus išsaugojo. Tačiau Atestavimo komisija atkreipė jų dėmesį, kad, reikšdamos savo nuomonę dėl kultūros paveldo objektų ar vietovių paveldotvarkos darbų, jos privalo atsižvelgti į kultūros vertybių apskaitos dokumentus ir kitus jų apsaugą reglamentuojančius teisės aktus.

Netekęs kultūros paveldo vertybių tvarkybos projektus leidžiančio rengti atestato specialistas iš naujo dėl jo į Kultūros paveldo departamento Atestavimo komisiją gali kreiptis po trejų metų. 

Gegužės pabaigoje buvo sustabdyti Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio vedėjos Irenos Vaškelienės ir vyriausiosios specialistės Rymantės Gudienės įgaliojimai išduoti tvarkomųjų paveldosaugos darbų projektavimo sąlygas, specialiuosius paveldosaugos reikalavimus ir planavimo sąlygas, derinti tvarkybos darbų projektus, tikrinti statybos, rekonstravimo ir atnaujinimo projektus, raštu pritarti statinio projektams, derinti teritorijų planavimo dokumentus, dalyvauti objektų, esančių Kauno mieste, tvarkybos darbų priėmimo ir statybos užbaigimo komisijose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų