Pereiti į pagrindinį turinį

Architektų šventę Zapyškyje išvaikė stipri audra: vėjas taršė viską

2021-07-02 08:22
DMN inf.

Ketvirtadienį architektų bendruomenė savo profesinę šventę pažymėjo Kauno rajone esančiame Zapyškyje. Tačiau šventė pasisuko netikėta linkme. Užklupusi smarki audra privertė saugoti save ir savo daiktus, nes vėjas tiesiog plėšė viską aplinkui.

Buvo baisu

Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašas, užfiksuotas Zapyškyje, kur ketvirtadienį vyko architektų šventė. Vaizdo įraše matyti, kad šį Kauno rajono kampelį pradėjo merkti stiprus lietus, o vėjas tiesiog pašėlo ir ėmė plėšyti specialiai renginiui pastatytą palapinę. Į orą pakilo ir įvairūs kiti daiktai.

„Tarptautinė architektų diena baigėsi audringu vakaru Zapyškyje“, – rašė įrašu pasidalinęs Aistis Stalaučinskas.

Į paskelbtą įrašą netuko sureaguoti ir renginyje dalyvavę architektai, ir šiai bendruomenei prijaučiantys asmenys. Vieni tikino, kad buvo iš tiesų labai baisu, sušlapo beveik visi dalyviai. Sausais drabužiais liko tik tie, kurie spėjo įbėgti į Zapyškio bažnyčią ar savo automobilį.

„Va kaip būna, kai architektai mažai su konstruktoriais tariasi“, – juokavo vienas komentatorius.

„Įprasmino gamta jūsų specialybę, kai bus viskas nušluota, atsiranda erdvė kurti“, – savo mintimis pasidalijo dar viena moteris.

Įrašo autorius pasidalijo ir nuotrauka, kurioje matyti, kaip viskas atrodė po audros. Vaizdas iš tiesų pribloškiantis, viskas išmėtyta, išvartyta. Dalyviai džiaugėsi tuo, kad per audrą nenukentėjo žmonės.

Profesinė šventė

Liepos 1-ąją Kauno architektų bendruomenė savo profesinę dieną atšventė Zapyškyje, šalia Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios įrengtoje aikštėje. Vieni šventės dalyviai atplaukė laivu, kiti atmynė dviračiais arba atvažiavo automobiliais.

Šventė vyko laisva forma, skambant stilingai muzikai, šnekučiuojantis, gėrintis Nemuno slėnio vaizdais ir architektūros šedevru – gotikine bažnytėle. Renginio pabaigą sutrikdė praūžęs škvalas, tačiau iki jo spėta ir papramogauti, ir pasveikinti vieni kitus.

Pasirinkta šventės vieta tarsi įprasmino architektų darbą, mat atgimusi Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia tapo vienu stipriausių Pakaunės krašto traukos centrų. Jos restauravimo ir aplinkos sutvarkymo projektus rengė Gintaras Prikockis, o jam aktyviai talkino bendrovės „Erdvės norma“ architektai Mažvydas Zajankauskas ir Matas Vilkauskas.

Atgimusi gotikinė bažnytėlė ir šalia jos įrengta aikštė tarnauja ne tik tikintiesiems, bet ir kultūrai, turizmui, aktyviam poilsiui. Čia vyksta Šv. Jono Krikštytojo atlaidai, respublikinis aitvarų festivalis „Tarp Žemės ir Dangaus“, „Kaunas Jazz“, Pažaislio muzikos festivalių koncertai, rengiamos parodos, bendruomenės šventės.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų