Ardoma Kauno eglė, kainavusi tūkstančius: dekoracijos bus panaudotos kitur

  • Teksto dydis:

Atėjus Trims karaliams nupuošiamos Kalėdų eglės. Toks pats sprendimas priimtas ir dėl Kauno pasididžiavimo, lapkričio pabaigoje įžiebto Rotušės aikštėje.

Šiandien pradėtos ardyti eglės, sumontuotos ant didžiulio stovo, per savaitgalį neliks nė žymės, tik pats stovas.

Šilumą ir jaukumą spinduliavęs šventinis simbolis, tiksliau ilgalaikės jos dalys, dekoracijos bus saugomos savivaldybės skirtose patalpose – eglė yra miesto nuosavybė.

Kaip ir ankstesniais metais kalėdinei eglei sukurti prireikė daug rankų darbo. Idėjos autorė ir kūrėja Jolanta Šmidtienė šiųmetinei eglei subūrė 25 žmonių kolektyvą. Visi jie vien prie dekoracijų intensyviai plušo du mėnesius. 

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Eglei pasirinktos tokios medžiagos, iš kurių pagamintas dekoracijas bus galima panaudoti kitiems arba tam pačiam kalėdinės eglė projektams. 

„Visos dekoracijos yra labai patvarios. Jos valomos, lengvai plaunamos. Avinėliai, medeliai, kitos dekoracijos savo vietą gali rasti ir parkuose, kitose vietose. Iniciatyvų – daugybė“, – vardijo kaunietė.

Avinėliai, medeliai, kitos dekoracijos savo vietą gali rasti ir parkuose, kitose vietose.

Saldžiųjų Kalėdų tema papuoštą eglę ir aikštę dėl pandemijos galėjo aplankyti daug mažiau žmonių. „Nosies nenukabinu, tai yra tik eglutė“, – teigė J. Šmidtienė. Ankstesniais metais apžiūrėti ir pajusti kūrėjų kurtą atmosferą plūsdavo žmonės ne tik iš Kauno, bet iš visos Lietuvos, pasitaikydavo ir svečių iš užsienio.

Pasak Kauno miesto savivaldybės atstovų, Rotušės aikštės šventinis papuošimas kainavo apie 59 tūkst., eglutė – 78 tūkst., o kalėdinis Laisvės alėjos papuošimas – 75 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ŽŽilvinas ručys

ŽŽilvinas ručys portretas
Švaistomi miesto pinigai gatvių apvietimui. Dabar visi turi mobiliakus su prožektoriukais , gali pasišviesti.Už sutaupytus pinigus galima būtų dalinti Lansbirbio raštus ir dešrą "doktarskaja"

Silver

Silver portretas
Visais metais p. Jolantos sukurtos eglės ir aplinka buvo nuostabios, bet šiemet - ypač. Gaila, kad neteko daugumai aikštės grožiu pasidžiaugt. Gal taip pat puoškit ir šiais metais? Aišku, bus lojančių, kodėl nenaujai puošta, bet labai labai gra-u :)

Tata

Tata portretas
už tiek babkių turėjo stovėt iki velykų...na,. bent sausio mėn. tikrai galėjo palaikyt. Per kameras tik ir matėm... Db. dar sniego padavė...tikras grožis, o jie eglę išardė...neekonomiškai gyvenam...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių