Arlaviškės: vieta grožėtis, sportuoti ir ilsėtis

  • Teksto dydis:

Arlaviškėse įrengtas Kadagių slėnio pažintinis takas yra viena labiausiai turizmui pritaikytų vietovių Lietuvoje. Tai pripažino Patraukliausios Europos vietovės projekto komisija, tuo gali įsitikinti ir kiekvienas čia apsilankęs, kai prieš akis atsiveria įspūdingas marių kraštovaizdis su apaugusiomis salomis, pusiasaliais ir tolumoje boluojančiomis sodybomis.

Ant Kauno marių šlaito nusidriekusį pažintinį taką pamėgo šeimos, iškylautojai, užsienio turistai. Vakar rudens spalvomis kerinčiais peizažais gėrėjosi grupė moksleivių iš Vokietijos, fotoaparatais spragsėjo japonai.

Šiame take patogiai jaustis gali ir pagyvenę žmonės, asmenys su judėjimo negalia – jiems įrengti specialūs turėklai. Aklųjų patogumui – informaciniai stendai su aprašymais Brailio raštu.

Lietuvos Alpėmis vadinamame slėnyje veši kadagynams būdingi stepinių pievų lopinėliai, kur randami itin retų, į Raudonąją knygą įrašytų augalų.

Pernai Kadagių slėnio pažintinis takas Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcijos ir Kauno rajono savivaldybės pastangomis buvo atnaujintas. Dabar jo laikančiosios konstrukcijos yra metalinės, o medinės dalys pagamintos iš ąžuolo.

Neseniai Aplinkos ministerija taką perdavė Kauno rajono savivaldybei. Taurakiemio seniūnė Danutė Glinskienė tikisi lankytojų sąmoningumo: tai, ką atsinešame į gamtą, derėtų ir išsinešti.

Gražios vietos ir sukurta infrastruktūra skatina vietos verslus. Vos už poros šimtų metrų nuo pažintinio tako įsikūręs Kadagių slėnio žirgynas kviečia šeimas pajodinėti. Atvykusiųjų paslaugoms – devyni sportiniai žirgai, iš kurių – du žemaitukai ir du poniai. Žirgyno savininkė Ernesta Valaitienė tvirtino, kad jojimo žygiai Kauno marių pakrantėmis ir Arlaviškių miškais vyksta kasdien, telefonu sutartu laiku.

Aktyvaus poilsio mėgėjus kviečia ir visai greta tako įsikūrusi pramogų zona „Basomis per Kadagynę“, o netoliese esanti kaimo turizmo sodyba pasiryžusi priimti iki 30 poilsiautojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių