Atkurta eglė džiugina kauniečius: minios smalsuolių traukia pasigėrėti Kalėdų simboliu

  • Teksto dydis:

Sekmadienio vakarą kauniečiams – it feniksas iš pelenų pakilusios Kauno Kalėdų eglės atgimimas. Padegta ir nuo kilusio gaisro nemenkai nukentėjusi eglė atgavo pirminį žavesį ir po intensyvių darbų suspindo lyg nauja. Gyventojai, norėdami pasigerėti atgimusiu miesto simboliu gausiai traukė į Rotušės aikštę.

Dvi paras intensyviai dirbusi Jolantos Šmidtienės komanda ištesėjo savo pažadą bei atliko darbą, kuris iš pradžių atrodė beveik neįmanomas. Liepsnų nuniokota miesto puošmena jau beveik lygiai tokia pati, kaip per jos įžiebimo šventę. 

Matyti, kad darbuotasi iš peties, kabinti šviečiantys elementai bei dėlioti drugeliai.

Atkurtos eglutės vaizdas sužadino smalsumą ne vienam kauniečiui, visą dieną gausios minios žmonių traukė į aikštę, norėdami gyvai išvysti Kauno eglę.

Dar šeštadienio vakarą su portalu kauno.diena.lt kalbėjęs kaunietis Sergej tikino, kad besidarbuojančią eglės komandą matė jau ankstyvą rytą, todėl nuo pradžių tikėjo, kad viskas bus sutvarkyta gan greitai. Tačiau tokio jų spartumo nesitikėjo.

„Tikrai maloniai nustebino, nes šis įvykis išties sukrėtė miestiečius. Trūksta tik kelių elementų ir Kalėdų dvasia vėl užpildys Rotušės aikštę“, – viltingai kalbėjo Senamiesčio gyventojas.

Kalėdų eglės kūrėja, menininkė Jolanta Šmidtienė šeštadienį portalui kauno.diena.lt kalbėjo, kad sužinojus apie gaisrą ją apėmė ne pyktis, o azartas kuo greičiau eglę atkurti. Šis azartas, kuriuo užkrėtė ir visą savo komandą, davė vaisių. Jau vakare buvo pajungtas visos eglės apšvietimas ir buvo pakeistos visos apdegusios eglišakės. Anot ugniagesių, buvo išdegės 15 kv.m. eglės plotas.

Primename, kad gaisras, nuniokojęs Rotušės puošmeną, kilo penktadienio naktį.

„Penktadienio naktį atvira liepsna degė pagrindinė šių dienų Kauno puošmena – Kalėdų eglutė Rotušės aikštėje.

Laimė, žmonės nenukentėjo. Ugniagesiai buvo maksimaliai operatyvūs. Ačiū Jiems!“ – įrašu „Facebook“ informavo savivaldybė.

Kaip patvirtino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai, pranešimas apie gaisrą gautas 1.43 val. Atvykę ugniagesiai rado atvira liepsna degančią Kalėdų eglę – gaisras likviduotas per tris minutes, iš viso apdegė apie 15 kvadratinių metrų eglės dekoracijų ir konstrukcijų.

 

 

Policijos departamentas informavo, kad apie 1.40 val. prie Rotušės aikštėje stovinčios eglės privažiavo automobilis, iš jo išlipęs vairuotojas apipylė eglę degiu skysčiu ir ją padegęs pasišalino su automobiliu.

Pasak policijos, 1.57 val. Kaune, A. Juozapavičiaus prospekte, sulaikant pasišalinusį asmenį buvo sužalotas 2000-aisiais gimęs Kauno apskrities policijos pareigūnas, jis, suteikus medicininę pagalbą gydomas ambulatoriškai.

1982 metais gimęs įtariamasis sulaikytas. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto ar kultūrinės reikšmės turinčios vertybės sugadinimo pavojingu būdu. Už tai gali būti baudžiama bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Feisbuko nuotr., stop kadras

Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė portalui kauno.diena.lt sakė, kad sulaikytasis pristatytas į gydymo įstaigą kilus abejonių dėl jo sveikatos būklės. Ji taip pat patvirtino, kad sulaikymo metu įtariamasis nebuvo sužalotas, tuo metu jį sulaikyti bandžiusiam vienam iš pareigūnų sužalota ranka ir koja.


Šiame straipsnyje: Kauno Kalėdų eglėpadegta Kauno Kalėdų eglėatkuriama Kauno kalėdų eglėskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiek sumoka

Kiek sumoka portretas
Uz reklama zurnaliugoms?minios plaukia, ciut ne gedulas Kaune...vienas apsirukes padege, o kiti skiedzia tipo ateme is vaiku Kaledas...geriau aiskinkit vaikams kas is tikruju Kaledos , ju dvasia, reiksme....tikrai ne celofaniniais drugeliais ir smilgom puosta egle...

Klaipedietė

Klaipedietė portretas
Gražu .Šaunuoliai.

Kai mano dukra gyvenanti usa išgirdo šią žinią vos nenumirė

Kai mano dukra gyvenanti usa išgirdo šią žinią vos  nenumirė portretas
Iškart atrašė, kad tai buvusių komunistų kerštas, lygiai taip pat daro juodukai, kurie klupdė musų jaunimą vadoaujant Armonaitei ir Dabrovolskai....
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių