Atvertos visos parduotuvės – kas vyksta Kauno prekybos centruose?

Nuo pirmadienio dar labiau atlaisvėjus karantino sąlygoms, duris atvėrė ir parduotuvės, esančios prekybos centruose, neturėjusios atskiro įėjimo iš lauko.

Žmonių srautai prekybos centruose – sraunesni, tačiau toli gražu neprimena ikikarantininių laikų.

Tiesa, prie kai kurių parduotuvių dėl pirkėjų srautų reguliavimo susidarė eilės.

Jeigu jau neiškentėte ir užsukote apsipirkti, pasidalykite įspūdžiais komentaruose, o jeigu smalsu, kas dėjosi prekybos centruose, leidus atsidaryti visoms parduotuvėms, pasižvalgykite po portalo kauno.diena.lt korespondentės fotogaleriją. Ji apsilankė ir užfiksavo akimirkų iš „Molo“ bei Kauno „Akropolio“.

„Norime pasidžiaugti, kad po ilgo laiko buvo leista prekybos centrams atverti duris. Šiandien „Molas“ veiklą atnaujino visos prekybos centre esančios parduotuvės. Šiuo metu lankytojų srautus lyginti gana sudėtinga, kadangi pirmoji diena dar nėra pasibaigusi, tačiau nuo pat ryto jaučiame lankytojų padidėjimą. Jau pirmo karantino metu esame įsidiegę momentinę srautų skaičiavimo sistemą, tad šios sistemos, bei apsaugos darbuotojų pagalba stebime ir esant poreikiui, reguliuojame lankytojų srautus bei laikomės visų saugumo reikalavimų“, – portalui kauno.diena.lt  komentavo „Molo“ valdytoja Indrė Januševičiūtė

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Šiandien  atnaujinta ir visa Kauno „Akropolio“ veikla, išskyrus restoranus bei pramogų teikimo vietas.

„Parduotuvėms vėl atveriant duris, mūsų prioritetu išlieka lankytojų bei darbuotojų saugumas. Pirkėjams primename, kad viso apsilankymo Kauno „Akropolyje“ metu privaloma laikytis visų Vyriausybės nustatytų saugumo reikalavimų. Darbuotojų saugumui užtikrinti Kauno „Akropolio“ iniciatyva bus įrengtas COVID-19 testavimo punktas, kuriame pasitikrinti galės prekybos centro prekybininkų patalpose dirbantis personalas“, – teigė Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Pasak jos, pirmoji atnaujintos prekybos centro veiklos diena praėjo sklandžiai, lankytojai išliko sąmoningi bei laikėsi prekybos centre nustatytų saugumo reikalavimų.

Kauno „Akropolyje“ yra 250 skirtingų operatorių. Nuo balandžio 19 d. duris atvėrė visos parduotuvės, išskyrus restoranus bei kai kurias pramogų teikimo vietas. Pastarosios kol kas negali veikti dėl šalyje galiojančių Vyriausybės taikomų karantino ribojimų. Kauno „Akropolyje“ yra 15 restoranų, iš kurių 8 šiuo metu teikia maisto išsinešimui paslaugą. Prekybos centre veikiantis kino teatras „Forum Cinemas“ dėl reikalingo ilgesnio pasiruošimo laiko planuoja atnaujinti veiklą per artimiausias dvi savaites. Taip pat duris atvėrė virtualių pramogų teikimo vieta „X pramogos“.

B.Kuodytė teigė, kad įprastai didžiausi lankytojų srautai prekybos centre stebimi darbo dienomis nuo 17 iki 19 val. Ši tendencija nesikeičia ir karantino laikotarpiu. „Todėl raginame prekybos centro lankytojus planuotis vizitus Kauno „Akropolyje“ iš anksto ir į prekybos centrą atvykti darbo dienos metu, kai stebimi mažesni pirkėjų srautai“, – sakė Kauno „Akropolio“ valdytoja.

Paklausta, kaip sekasi suvaldyti pirkėjų srautus, B.Kuodytė atsakė: „Darbuotojų ir prekybos centro lankytojų saugumas yra mūsų prioritetas. Prekybos centrui atnaujinus veiklą, lankytojų srautai nuolat reguliuojami tiek prekybos centro erdvėse, tiek ir nuomininkų patalpose.

Tam, kad žmonių saugumas būtų pilnai užtikrintas, prieš atnaujinant Kauno „Akropolio“ veiklą įrengėme inovatyvią srautų reguliavimo sistemą, kuri leidžia realiu laiku stebėti bei esant poreikiui prekybos centre reguliuoti esantį lankytojų srautą. Pagal šiuo metu galiojančius Vyriausybės reikalavimus, kuomet vienam lankytojui tenkantis prekybos centro plotas yra 50 kv. m., prekybos centre vienu metu gali būti iki 1600 lankytojų.

Lankytojų skaičiui artėjant prie nustatytos ribos, prekybos centre bus pasitelkiama fizinė apsauga, kuri prie įėjimų į prekybos centrą reguliuos lankytojų patekimą į Kauno „Akropolio“ patalpas. Šiuo metu lankytojų srautų reguliavimui bei pirkėjų kontrolei dėl Vyriausybės numatytų reikalavimų vykdymo (atstumų išlaikymo, nesibūriavimo, tinkamo veido kaukių dėvėjimo) prekybos centre yra padvigubinti apsaugos resursai. Tai leidžia užtikrinti, kad prekybos centre nesudarys didesni nei leistina lankytojų srautai. Savo ruožtu, nuomininkai prekybos patalpose rūpinasi fizine srautų reguliavimo kontrole bei atstumų žymėjimu“.

B.Kuodytė tvirtina, kad didžioji dalis lankytojų, atvykusiųjų į Kauno „Akropolį“, laikosi saugumo rekomendacijų ir apsipirkti ateina vieni, nesibūriuoja, paiso atstumų ribojimo bei dėvi apsaugos priemones.

 

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Primename, kad pagal praėjusią savaitę Vyriausybės priimtą sprendimą, prekybos centruose veikiančios parduotuvės galės dirbti tik šiokiadieniais, savaitgaliais jų veikla draudžiama.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pabrėžė, kad jau anksčiau prekybos centruose veikusios parduotuvės – maisto, veterinarijos, pašarų gyvūnams, gėlių, optikos ir ortopedijos, laidojimo reikmenų, vaistinės, taip pat parduotuvės, turinčios tiesioginį įėjimą iš lauko – savaitgaliais veiks, kaip ir iki šiol.

Visose atidaromose prekybos vietose vienam žmogui turi tekti ne mažiau kaip 50 kvadratinių metrų viso prekybos centro ploto arba vienu metu galės būti aptarnaujamas tik vienas žmogus.

Nuo pat ryto jaučiame lankytojų padidėjimą.

Nuo pirmadienio taip pat leista lankytojus priimti kino teatrams, profesionaliojo scenos meno įstaigų salėms, organizuoti renginius su žiūrovais lauke ir patalpose.

Pagal Vyriausybės sprendimą, tokiuose renginiuose turėtų būti ne daugiau 150 lankytojų, jie negalės užimti daugiau kaip 30 proc. vietų salėse.

Vėliau šią savaitę turėtų pradėti veikti lauko kavinės, o nuo kitos savaitės – sporto klubai.

Atveriamos veiklos buvo uždarytos nuo pernai lapkričio pradžios, paskelbus antrąjį visuotinį karantiną.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš  portretas
Buvau Megoj. Apsipirkau gerom kainom, eilių niekur nebuvo. Skirtingai negu perkant internetu apžiūri prekes, pasimatuoji ir grąžinti nereikia

Rima

Rima portretas
Visi nuogi,basi,kad jie nesulauktų ,kad aš eilėj dėl skarmalo stovėčiau,jei jau labai reiks internetu nusipirksiu,jei penktadieni į Palangą nenuvaiuosi,arba prekybcentriui atsidarius eilėj nepastovėsi nuo gyvenimo atsilikęs esi,kaimo iš Lietuvio neišvarysi niekaip.

ALGIS

ALGIS portretas
Nieko nepadarysi , Lietuva bobinčiaus rankose .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių