Aukštuosiuose Šančiuose – šokiruojantis vaizdas: ąžuolyną pavertė sąvartynu

Pirmadienio rytą kaunietį pribloškė Aukštųjų Šančių Ąžuolyne pamatytas vaizdas. Čia kažkas įžūliai atsikratė dideliu kiekiu statybinių medžiagų, žalumą paversdami šiukšlynu. Už tokį elgesį teršėjams gali grėsti ne tik įspėjimas, bet ir baudos, siekiančios šimtus eurų.

Vaizdo įrašas su Aukštųjų Šančių ąžuolyne paliktu nemenku kiekiu maišuose sukrautų įvairaus tipo šiukšlių paplito vietinių gyventojų bendruomenės puslapyje feisbuke.

Juo pasidalijęs Mindaugas neslėpė pasipiktinimo tokiu neatsakingu elgesiu ir jau prie vaizdo medžiagos paliktame prieraše žodžių į vatą nevyniojo: „Kiaulintojai siaučia Aukštųjų Šančių ąžuolyne“, – rašė jis.

„Dar penktadienį šiukšlių nebuvo – kažkokie gyvuliai atvežė. Pasidėjo ir, garantuoju, nepasiims“, – apie akibrokštą vaizdo įraše detalizavo pilietiškas vyras.

 

 

Kiti gyventojai taip pat pasmerkė aplinkos teršėjų veiksmus, sakydami, kad tokių – žmonėmis pavadinti negalima ir akcentavo, kad apie atvejį būtina pranešti savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui, nes pažeidėjai dažnai nustatomi pagal paliktų šiukšlių turinį.

Nemalonu, kad kažkas šiukšlina – ypač tokiose vietose. Net nepasivargino nuvežti ar nunešti toliau.

Kaip portalo kauno.diena.lt žurnalistams pasakojo Mindaugas, tokį sąvartyną Aukštųjų Šančių ąžuolyne, žingsniuojant Hipodromo gatve, jis pamatė rugsėjo 6-osios rytą bėgdamas ristele netoliese. 

„Nemalonu, kad kažkas šiukšlina – ypač tokiose vietose. Net nepasivargino nuvežti ar nunešti toliau. Maišuose, padėtuose kone ant gatvės, paliktas atliekų turinys panašus į statybines atliekas – plytas, gipso montavimo profilį, – mėtėsi ir šiltinimo putų indelis... Ten ir taip aikštelėje bei ant tako stiklo šukių primėtyta. Vienoje vietoje anksčiau gyveno ir benamis – paliko šiukšlyną – jau kelerius metus viskas išmėtyta ir užkabinta net ant medžių“, – detalizavo šančiškis.

Apie bešeimininkį sąvartyną Aukštųjų Šančių ąžuolyne portalas informavo ir Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus atstovus. Pasak skyriaus vedėjos Radetos Savickienės, sulaukus žinių apie tokius atvejus valstybinėje žemėje su nurodytomis vietos koordinatėmis ir pridėta turima vaizdo medžiaga – fotografijomis ar įrašais, jei teršėjo nustatyti neįmanoma, Aplinkos apsaugos skyrius pateikia užsakymą bendrovei „Kauno švara“. Už atliktus darbus apmokama iš Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos rėmimo specialiojoje programoje nesankcionuotiems sąvartynams tvarkyti skirtų lėšų.

„Kauno miesto tvarkymo ir švaros  taisyklėse yra įtvirtintas draudimas versti ar laikyti atliekas tam tikslui nepritaikytose vietose, išmesti bet kokias atliekas gatvėse, aikštėse, skveruose, parkuose, kitose viešose vietose, mesti nuorūkas, popierius, įvairias atliekas ar kitaip teršti aplinką, laikyti prekių pakuotes šiam tikslui nepritaikytose vietose, palikti bet kokias atliekas šalia konteinerių“, – priminė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rimantas Vilimas.

Už šios rūšies administracinį nusižengimą, jei teršėjas nustatomas, gresia arba įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 eurų. O nusižengimą padarius pakartotinai, bauda siektų nuo 140 iki 600 eurų.

Informacija gyventojams apie stambių gabaritų atliekų priėmimo aikšteles pateikiama Kauno RATC interneto puslapyje: https://www.kaunoratc.lt/paslaugos/gyventojams/.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažin

Kažin portretas
Kur dingo Šančių bendruomenė? Pirmyn, parodykite, ką galite: paimkite šluotas ir visi drauge sutvarkykite savo šiukšlyną.

Kita planeta

Kita planeta  portretas
Vot kurvos.. Vietiniu darbas.. Bet is dales kalta kauno švara nenori priimt atliekų.. Priima tik 500kg gruzo per metus o ka daryt ei gruzo daug.. Va žmonės ir atsikrato kur kas gali

Iš kažin kur tai tikrai neatvežė

Iš kažin kur tai tikrai neatvežė portretas
Čia bus vietiniai kurie darėsi remontus, kaimynai turėtu maždaug žinot kieno čia juodi darbeliai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių