Pereiti į pagrindinį turinį

Automobilių gausmo Kačerginėje nebesigirdės?

2016-06-01 10:58

Šį savaitgalį Kačerginėje turėjo vykti trejos tarptautinės žiedinės lenktynės. Likus mažiau nei savaitei organizatoriai buvo priversti jas atšaukti, nes nesiimta pašalinti net esminių trasos saugumo trūkumų.

Organizatorių nuotr.

Patys nustatė, kad nesaugu

Iki varžybų likus kelioms dienoms Lietuvos automobilių sporto federacija gavo raštą, kad nebebus galima jų rengti bankrutuojančiai VšĮ „Nemuno žiedas“ priklausančioje Kauno rajone esančioje žiedinių lenktynių trasoje.

Federacijos ir trejų savaitgalį turėjusių vykti varžybų organizatorių interneto svetainėse buvo paskelbta, kad numatyti renginiai atšaukiami dėl techninių priežasčių.

Atrodytų, iš „Nemuno žiedo“ pusės ne tik nesąžininga, bet ir piktybišką tokį draudimą priimti vos ne renginių išvakarėse. Tačiau įmonės bankroto administratorius Vytautas Česonis sakė, kad kitaip negalėjo pasielgti, kai gavo grėsmingą Lietuvos automobilių federacijos dokumentą.

Federacija gegužės 29 d. sudarė trasos apžiūros aktą ir jį išsiuntė „Nemuno žiedui“. Rašte, kaip teigė administratorius, nurodyta, kad pagrindinė trasa neatitinka saugumo reikalavimų. Tad kaip galima leisti surengti varžybas trasoje, jeigu joje nesaugu? „Kai specialistai pateikia tokią informaciją, neturiu teisės į ją nereaguoti bei neturiu pagrindo ja abejoti“, - sakė V.Česonis.

Remontui lėšų nenumatyta

Federacija raštą siuntė tikriausiai tikėdamasi, kad trasa bus staigiai pašalinti nurodyti trūkumai. Tačiau sulaukė priešingo efekto. Taisyti, remontuoti nieko net nepradėta. Vietoj to, atšaukti visi renginiai, suplanuoti po birželio 1 dienos.

„Esame bankrutuojanti įmonė, lėšų saugumo trūkumams pašalinti nėra. Kreditorių susirinkimas tam neskyrė jokių lėšų. Yra tik įmonės administravimo sąmata, kuria galime disponuoti“, - aiškino bankroto administratorius.

Jis patikslino, kad draudžiama važinėti tik pagrindinėje trasoje, kitose leidžiama, bet jos netinkamos tokio masto lenktynėms.

Susirūpino prieš savaitę

Kyla klausimas, kodėl  Lietuvos automobilių sporto federacija trasos būkle susirūpino tik savaitei likus iki varžybų. „Būna, kad trasą tikriname ir anksčiau, būna, kad ir likus dienai“, - teigė federacijos prezidentas Romas Austinskas.

Jis minėjo, kad gegužės viduryje trasoje dar vyko lenktynės. Tuomet trasa dar buvo pakankamai saugi, su ja viskas buvo pakankamai gerai? „Kaip gerai? Su šia trasa jau seniai yra negerai“, - kalbėjo R.Austinskas. Bet gegužės viduryje joje rungtis dar buvo pakankamai saugu? „Taip, - patvirtino jis. - Bet aš jums rytoj viską galėsiu pasakyti. Mes viską aprašysime“.

„Dėl šio klausimo rytoj 10 val. suplanuotas susirinkimas: federacijos, varžybų organizatoriaus ir „Nemuno žiedo”. Ir išsiaiškinsim visus dalykus. Ir tada atsakysime dėl šitų varžybų“, - patikslino prezidentas.  Jo teigimu, „Nemuno žiedo“ trasa buvo vienintelė iš bėdos tikusi žiedinėms lenktynėms.

Atšauktos ar nukeltos?

„Visos pusės pasiruošę ieškoti sprendimo“, - sakė R.Austinskas ir pridūrė, kad varžybos ne atšauktos, o jos bus tiesiog nukeltos.

Jo žiniomis, šiandien turi būti įregistruota nauja įmonė, kuriai pagal panaudos sutartį turėtų būti perduotos „Nemuno žiedo“ kol kas taip pat pagal panaudos sutartį valdomos trasos. Tad tikimasi, kad ir reikalai dėl varžybų pajudės. Portalo kauno.diena.lt nauja įmonė šiandien registruota vis dėlto nebuvo. Tą planuojama padaryti artimiausiu metu. 

Pasiteiravome, kiek dalyvių buvo užsiregistravę į atšauktas ateinančio savaitgalio varžybas? „Šitos informacijos aš jums nepasakysiu. Esu federacijos prezidentas ir mano informacija yra oficiali. O ta informacija, kurią jūs turite susirinkę… Jūs, žurnalistai, turite teisę rašyti bet ką. Linkiu ir toliau bet ką rašyti. Dabar jūs kalbate apie pletkus. Aš pletkų neteikiu“, - kažkodėl įsiaudrino R.Austinskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų