Automobilių meistras iš Ramučių parodoje JAV paskelbtas Metų žmogumi

  • Teksto dydis:

Ramučiuose gyvenančio automobilių meninio lyginimo meistro Kazimiero Stankevičiaus kolekciją papildė dar du apdovanojimai.

Sausio pabaigoje Orlande (JAV) vykusioje Tarptautinėje automobilių meninio lyginimo parodoje „Mobile Tech Expo“ K. Stankevičius paskelbtas Metų žmogumi, o už unikalių įrankių gamybą lietuviui išimties tvarka įteiktas specialus sertifikatas, tradiciškai teikiamas tik JAV bei Kanados piliečiams.

Kartu į parodą Orlande vyko ir jo jauniausias Kazimiero sūnus Paulius Stankevičius. Tėčiui versle talkina ir kiti sūnūs: Eimantas, Tomas ir Mantas. K. Stankevičius yra įkūręs „Stanliner“ įmonę, apie kurią sklinda legendos visame pasaulyje. Meistras tiesina automobilių kėbulus subtiliai ir meniškai, nepažeisdamas originalaus dažų sluoksnio.

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

ELTA jau skelbė, kad pas šį meistrą į Ramučius atvyksta mokiniai iš Japonijos, Kanados, Australijos, Vokietijos, Naujosios Zelandijos, Rusijos, Pietų Afrikos Respublikos. Čia įkurtame mokymų centre atlikę praktiką ir išlaikę egzaminus, jie gauną sertifikatą, patvirtinantį, kad yra aukščiausios klasės specialistai.

„Floridoje vykstančiose parodose „Stanliner Lithuania“ komandą sudaro mano geriausi mokiniai iš viso pasaulio“, – pasakojo K. Stankevičius. Visame pasaulyje labai vertinami ir jo sukurti įrankiai. Tokių įrankių auksarankis iš Ramučių yra sukūręs daugiau kaip pusantro šimto.

2018 metais JAV jam buvo įteiktas apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus ("Lifetime Achievement Award“). Šis prizas laikomas aukščiausiu profesinės veiklos įvertinimu pasaulyje.

Pernai K. Stankevičiaus nuopelnai įvertinti ir gimtinėje – meistras apdovanotas Kauno rajono savivaldybės Garbės ženklu, primenama Savivaldybės pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba

Pagarba  portretas
Vyram ,uz Ju kruopstuma ir puiku Darba ! Saunuoliai...!

Petras

Petras portretas
Nors jau senis ir sukrioses bet rankas turi auksines!

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunu kad tokių žmonių dar yra Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių