Pereiti į pagrindinį turinį

Automobilių statymas prie klinikų apmokestintas

2009-05-21 18:54
Automobilių statymas prie klinikų apmokestintas
Automobilių statymas prie klinikų apmokestintas / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Prie Kauno medicinos universiteto klinikų sumažės vietų, kuriose galima nemokamai statyti automobilius. Miesto valdžia patvirtino gatvių sąrašą, kuriose už automobilių statymą reikės mokėti. Tikimasi, kad biudžetas dėl šios rinkliavos pasipildys 700 tūkst. litų.

Papildomai rinkliava bus renkama Eivenių g., Sukilėlių pr. atkarpoje tarp Eivenių ir Lazūnų gatvių, Jonavos g. aikštelėje prie pastatų Nr. 1, 1B, 24, 26, Tvirtovės al. ir ten esančiose aikštelėse. Šios gatvės yra priskirtos „Žaliajai zonai“, kurioje 1 val. kainuoja 1 litą.

Tikimasi, kad apmokestinus šias gatves bus sureguliuotas automobilių stovėjimas Kauno medicinos universiteto klinikų prieigose.

Pasak Transporto skyriaus vedėjo Pauliaus Kero, darbo dienomis stovėjimo vietos Eivenių gatvėje ir Sukilėlių prospekte užimtos.

„Stebėjome situaciją ir paaiškėjo, kad apie 50-70 proc. pastatytų automobilių minėtose gatvėse nesikeičia visą darbo dieną. Vadinasi, mašinas čia stato ne tik atvykstantys pas gydytojus ligoniai, bet ir kiti gyventojai, kuriem gal net ne medikų pagalbos reikia. Galbūt studentai palieka automobilius“, - svarstė P.Keras.

Pasak jo, kasdien klinikų prieigose nuvežama iki 20 ne vietoje pastatytų automobilių.

„Apmokestinus stovėjimą bus paprasčiau patiems pacientams, kurie dabar, bėdos ištikti, automobilį palieka bet kur, o paskui būna priversti sumokėti 150 litų, kad susigrąžintų nutemptą automobilį. Jau geriau už kelias valandas susimokėti porą litų“, - aiškino Transporto skyriaus vedėjas.

Pasak jo, ženklų, žyminčių mokamą stovėjimą, pastatymas ir parkavimo automatų įrengimas minėtose gatvėse gali užtrukti kelias savaites. Įrengus ženklus ir pastačius automatus automobilių statymas taps mokamas.

Taip pat miesto taryba ketvirtadienį papildė vietų, patenkančių į taip vadinamą „raudonąją zoną“, sąrašą. Į jį patenka I.Kanto g. (nuo Kęstučio g. iki Karaliaus Mindaugo pr.) , L.Sapiegos g. bei J.Gruodžio gatvės. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų