Pereiti į pagrindinį turinį

„Autrolis“ profsąjungos nariams siūlo keisti pirmininką

2009-09-02 19:02
„Autrolis“ profsąjungos nariams siūlo keisti pirmininką
„Autrolis“ profsąjungos nariams siūlo keisti pirmininką / Antano Slavinsko nuotr.

Troleibusų bendrovės „Autrolis“ valdyba viešai kreipėsi į savo darbuotojus, prašydama pakeisti pagrindinį savo derybininką - Kauno troleibusų vairuotojų profesinės sąjungos pirmininką Petrą Balčaitį.

„Konstatuojame, kad pirmininkas visiškai netinkamai atstovauja derybiniam procesui ir darbuotojų interesams, todėl visos derybos atsiduria aklavietėje“, - rašoma valdybos pranešime.

Be to teigiama, kad profesinei sąjungai atstovaujantys komiteto nariai, rugsėjo 1 dieną organizavę ir vykdę streiką, iki šiol nėra įteikę savo derybinių pasiūlymų darbdaviui, kaip tai priklauso pagal galiojančius teisės aktus.

„Maža to, P.Balčaitis ir komiteto nariai atvirai šantažavo bendrovę, per žiniasklaidą platindami žinią, kad jie ir toliau rengs streikus, apie tai iš anksto nepranešę nei darbdaviui, nei savivaldybei“, - teigiama valdybos pranešime.

Pasak „Autrolio“, tokie veiksmai prieštarauja galiojantiems teisės aktams ir rodo, kad profsąjungos pirmininkas ir komiteto nariai yra socialiai neatsakingi, užsiima viešu darbdavio šantažu, tendencingai priešiškai stengiasi nuteikti bendrovės darbuotojus ir visuomenę „Autrolio“ atžvilgiu.

„Prašome Kauno troleibusų profesinės sąjungos narius apsvarstyti pirmininko veiksmus, interesus, derybines pozicijas ir bendrą elgesį su bendrovės darbuotojais ir vadovybe. Prašome deleguoti kitą asmenį vesti derybas su bendrovės administracija, kad būtų įmanoma konstruktyviai ir objektyviai derėtis“, - reziumuojama pranešime.

Protestuodama prieš bendrovės vadovybės sprendimą 15 proc. mažinti darbo užmokestį Kauno troleibusų vairuotojų profesinė sąjunga jau surengė įspėjamąjį ir du neterminuotus streikus. Vairuotojų profesinės sąjungos pirmininkas P.Balčaitis „Kauno dienai“ yra užsiminęs, kad bendrovė siekia ne tik sumažinti atlyginimus.

Streikų metu „Autrolio“ vairuotojai siekia sukelti kuo daugiau nepatogumų gyventojams, tačiau šie turėtų suprasti, kad ne vairuotojai dėl to kalti, o miesto valdžia, kuri rengiasi, pasak P.Balčaičio, sunaikinti šią įmonę.

„Dėl visko kalti trys asmenys - „Autrolio“ vadovas Mindaugas Legas, savivaldybės Administracijos vadovas Vygantas Gudėnas ir miesto meras Andrius Kupčinskas“, - drąsiai „kaltuosius“ dėl susidariusios padėties prieš kelias dienas vardijo P.Balčaitis.

„Atlyginimų mažinimas tėra viena šio scenarijaus dalis, toliau seks bendrovės likvidavimas“, - įsitikinęs profesinės sąjungos pirmininkas. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų