Ąžuolyne plečiamas sveikatinimo paslaugų spektras

  • Teksto dydis:

Prieš savaitę Kauno Ąžuolyne prasideda statybos darbai. Plečiamas čia veikiantis kauniečių ir miesto svečių pamėgtas Ąžuolyno sveikatingumo centras, beje, išsaugant visus greta augančius ąžuolus ir atnaujinant populiariuosius teniso kortus.

Darna su ąžuolais

Išskirtinis Europos mastu Kauno ąžuolynas asocijuojasi su svarbiais miestui istoriniais įvykiais, nepamainoma atgaiva nuo miesto šurmulio, tad ne veltui šis į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą įtrauktas nepaprasto grožio gamtos kampelis gyventojų yra labai mėgstamas ir saugomas.

Jau ne pirmus metus šiame unikaliame parke veikiantis Ąžuolyno sveikatingumo centras yra įsiliejęs į bendrą parko vaizdą, o parko auros bei centre dirbančių specialistų sinergijos dėka čia teikiamos sveikatingumo paslaugos lankytojams yra dar patrauklesnės.

Šiuo metu pradedamas statyti naujas sporto – gydymo paskirties korpusas, taip plečiant centro paslaugas nuo sporto ir sveikatos iki medicininio turizmo sferos. "Gyvenamosios paskirties patalpų absoliučiai nenumatyta", – akcentavo vienas projektu besirūpinančios bendrovės atstovų Robertas Jocius, reaguodamas į pasigirdusias gyventojų baimes, kad Ąžuolynas galbūt bus uzurpuotas daugiabučių.

Tai, kad projekto autoriai ir vystytojai siekia sukurti modernų, atvirą miestui pastatą, derantį su urbanistine, istorine ir gamtine aplinka, rodo ir pirmasis komplekso pastatas, priderintas ir prie bendros aplinkos, ir prie čia augančių šimtamečių ąžuolų.

Ir šįkart net nesvarstytas joks kitas variantas, kaip tik išsaugoti šiuos didingus medžius, kurių prieglobstyje ir statomas naujasis korpusas. Pastatas bus įgaubtas, taip medžius tarsi integruojant į statinį.

"Pastatas projektuotas pagal ąžuolų išsidėstymą sklype. Statinys bus lenktas, kad tarsi apglėbtų du ąžuolus, kurie abu yra saugomi, nors vienas jų yra stipriai nukentėjęs nuo žaibo", – pasakojo R.Jocius.

Į statybos aikštelę papuola ir du menkaverčiai lapuočiai medžiai. Po dendrologo išvadų, juos leista pjauti. Tam gauti visi reikalingi leidimai. Tvarkant aplinką bus pasodinta naujų medelių.

Beje, dėl itin retų vabzdžių – niūriaspalvių auksavabalių populiacijos Ąžuolynas priskirtas Europos gamtai svarbių teritorijų tinklui "Natura 2000". Statybos vyks saugiai ir ąžuolų, ir šių saugomų vabalų atžvilgiu.

Kryptis – medicininis turizmas

Šiuo metu sklype vyksta žemės paruošimo darbai. O jau prieš Kalėdas duris atvers naujasis korpusas, leisiantis praplėsti paslaugų spektrą.

"Norime praplėsti sporto zoną, o taip pat ir paslaugų sektorių, susijusį su sveikatingumu. Noriu užtikrinti, kad teniso kortai tikrai liks, tik jie bus rekonstruoti. Išliks šešios lauko teniso aikštelės su atnaujinta modernia danga. Teniso aikštelių dangai buvo jau 15 metų, tad jau buvo laikas jas atnaujinti", –kalbėjo R.Jocius.

Komplekso plėtros laikas sutampa su miesto stadiono ir aikštės plėtra, tad miestui svarbi vieta atsinaujins vienu metu.

"Įžvelgdami stipriąsias miesto puses investicijomis plėsdami infrastruktūrą, kartu prisidedame prie miesto įvaizdžio gerinimo, o su sveikatinimo, sporto ir grožio paslaugų sektoriaus plėtra skatiname visam miestui labai naudingą medicininį turizmą", –  atkreipė dėmesį R.Jocius.

Užsienio valstybių ir miestų patirtis sufleruoja, kad medicininis turizmas ir Kaunui gali generuoti didžiulę naudą ne vien tik tiesiogiai su šiomis paslaugomis susijusiems objektams.

Atitinka apsaugos reikalavimus

1,3 ha teritorijoje pastatytas 1 200 kv. m ir šiuo metu plečiamas centras harmoningai įsilieja į bendrą Ąžuolyno sveikatinimosi paslaugų kompleksą kartu su tokiais visuomenei reikšmingais objektais kaip Lietuvos sporto universitetu (LSU), Kauno sporto hale, S.Dariaus ir S.Girėno stadionu.

Įžvelgdami stipriąsias miesto puses investicijomis plėsdami infrastruktūrą, kartu prisidedame prie miesto įvaizdžio gerinimo.

Naujasis korpusas išsistieps iki trijų aukštų. Projektuojant buvo atlikta ekspertizių, jose dalyvavo ir paveldo ekspertai. Nustatyta, kad planuojamas statinys atitinka vizualinės ir kitokios šio ąžuolyno apsaugos reikalavimus.

Bendras pastato plotas sieks 2 800 kv. m. Dalyje patalpų planuojama įkurti plastikos chirurgijos kliniką, vedamos derybos ir su kitais potencialiais nuomininkais, teikiančiais medicinos ir sveikatingumo paslaugas.

Likusi dalis, papildant sporto centro funkcijas, bus naudojama aerobikos, zumbos, treniruotė stacionariais dviračiais (fitness bike), kardiotreniruotė (kardio circuit), kalanetikos, pilateso, jogos ir pan. užsiėmimams.

Paslaugų komplekse dirbantys profesionalai kvalifikuotai konsultuoja, treniruoja patyrusius ir pradedančius sportininkus. Po plėtros kvalifikuotų specialistų pagalbos spektras turėtų dar labiau prasiplėsti. Šiuo metu centre veikia sporto klubas, SPA, teniso kortai, restoranas, grožio salonas, turizmo agentūra, orientuota į medicininį turizmą.

Privačioje Ąžuolyno centro automobilių aikštelėje šiuo metu telpa 50 transporto priemonių. Po plėtros numatyta parkingo vietų skaičių aikštelėje padidinti iki 140-ies.

Architektūriniai sprendimai

Naujasis statinys, kaip matyti iliustracijose, suprojektuotas pietinėje sklypo dalyje, lygiagrečiai Sporto gatvei. Naujasis korpusas stovės priešais LSU pastatą, bus svarbiu numatomos rekonstruoti Sporto gatvės aikštės erdvės formavimo elementu.

Antrasis korpusas, kurį statyti jau imtasi, subalansuos asimetrišką S.Dariaus ir S.Girėno paminklo ašyje esančią teritoriją, sustiprins paminklo ir jo aplinkos kompozicinę svarbą. Pastato tūriu, vieta ir architektūrine išraiška buvo ieškoma kompozicinio dialogo ir su istoriniu LSU kompleksu.

Pastato Sporto gatvėje fasadas bus ritmingai suskaidytas vertikalėmis, atskirtomis stiklo plokštumomis. Tai, anot užsakovų, bus modernus atsakas į dabartinio LSU pastato tarpukario modernizmo stilių.

Orientuojamasi ir į esamo sporto centro architektūrą – korpuso stačiakampė forma nuosaiki, su esamu sporto centro statiniu sudarys bendrą ansamblį: panašios proporcijos, fasadų ir jų apdailos medžiagos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Money talks

Money talks portretas
"Įžvelgdami stipriąsias miesto puses investicijomis plėsdami infrastruktūrą, kartu prisidedame prie miesto įvaizdžio gerinimo, o su sveikatinimo, sporto ir grožio paslaugų sektoriaus plėtra skatiname visam miestui labai naudingą medicininį turizmą", – atkreipė dėmesį R.Jocius.... Argi dar reikia aiškinti, kad viskas tik dėl naujų investicijų? Medžiai čia tik tarp kitko, kaip ir miesto žmonės, nes svarbiausias miesto įvaizdis. Ar bent šio spaudos pranešimo autoriai supranta, kas tas įvaizdis?

?

? portretas
Straipsniuose tikina kad nepjauna

?

? portretas
O tai kas žinote, ažuolus pjauna ar ne?
VISI KOMENTARAI 73

Galerijos

Daugiau straipsnių