Pereiti į pagrindinį turinį

„Ąžuolyno bėgimo“ idėją palaiko ir sportininkai, ir premjeras

2015-08-13 09:48
DMN inf.

Algirdas Butkevičius, siekiantis populiarinti aktyvų laisvalaikį, tapo rugsėjo 5 dieną vyksiančio ir jau antrą kartą Kaune rengiamo „Ąžuolyno bėgimo“ globėju. Premjerą palaiko ir krepšininkas Rimantas Kaukėnas, kuris trumpam grįžęs į Lietuvą ne tik aplankė sunkiai sergančius vaikus, bet ir susitiko su renginio organizatoriais.

Įsteigia Premjero taurę

Vyriausybės vadovas renginio globėju tapo kartu su olimpine vicečempione Austra Skujyte. Norėdamas paskatinti aktyvų dalyvavimą, 15 kilometrų distanciją bėgantys sportininkai varžysis dėl Premjero taurės.

„Sveiki ir sportuojantys piliečiai yra vienas iš mūsų valstybės tikslų. Norime prisidėti prie aktyvaus laisvalaikio, sporto ir bėgimo skatinimo, norime kad bėgimą pamėgtų ne tik profesionalai, bet ir paprasti gyventojai. Renginiai, skirti šeimoms, vaikams ir mėgėjams, tampa puikiu postūmiu daugiau laiko praleisti lauke, sporto salėse ir rūpintis savo sveikata“, – sakė A. Butkevičius.

S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus tikina, kad Ministro Pirmininko palaikymas tik patvirtina, kad aktyvus laisvalaikis ir bėgimas tampa vis svarbesne mūsų gyvenimo dalimi.

„Pavasarį rengtas pirmasis „Ąžuolyno bėgimas“ pranoko visus mūsų lūkesčius. Susirinko apie tūkstantį dalyvių, o po renginio sulaukėme prašymų renginį organizuoti du kartus per metus. A. Butkevičiaus sutikimas tapti renginio globėju šiam renginiui suteikia pripažinimą aukščiausiu lygiu“, - pasakojo G. Bielskus.

Skatina sportuoti 

Registruojantis į Ąžuolyno bėgimą galima paaukoti Rimanto Kaukėno paramos grupei ir Naujagimių anksčiau laiko susilaukusių tėvų asociacija „Padedu augti“.

„Bėgimas – puiki prevencijos priemonė prieš įvairias ligas, tarp jų ir onkologines. Mums labai svarbu, kad kuo daugiau vaikų ir suaugusių rinktųsi aktyvų laisvalaikį. Tėvai turi užsiimti su vaikais ir rodyti jiems gerą pavyzdį. Skatintų sportuoti kartu, vestųsi į įvairius sporto renginius. Visgi suderinus mitybą, sportą, gyvenimo būdą galima įveikti daug ligų“, - pasakojo R. Kaukėnas.

Jam pritaria ir tris vaikus auginanti Kšyštofo Lavrinovičiaus žmona Tatjana.

„Sportuojant ne tik jaučiamės geriau, bet ir esame atsparesni ligoms, ugdome savo ir vaikų charakterį. Gerai, kai vaikas į tai žiūri kaip į savo mėgstamą darbą. Tėtis turi darbą, mama turi darbą, ir vaikas turi darbą – mokytis ir sportuoti lankant būrelį“, – tikino trijų vaikų mama.

Už surinktą paramą R. Kaukėno fondas pildo sunkiai sergančių vaikų svajones, rūpinasi jų gydymu ir reikalingos įrangos įsigyjimu.

Rungtys visai šeimai

„Mūsų pagrindinis tikslas – sportuojantis ir sveikas žmogus. Norime, kad į šias varžybas atvyktų ne tik bėgimo profesionalai ar mėgėjai, svarbu, kad sporto malonumą galėtų pajusti ir patys mažiausieji. Darželinukai ir pradinių klasių moksleiviai galės dalyvauti 100 metrų bėgime, o vyresni moksleiviai, išbandys savo jėgas 400 metrų distancijoje“, – pasakojo Giedrius Bielskus, renginį organizuojančio S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius.

Pasak organizatorių, 100 metrų vaikučių bėgimo nugalėtojų taurės atiteks greičiausiam darželinukui, pirmokui, antrokui, trečiokui ir ketvirtokui. „Ąžuolyno bėgimo“ taurėmis apdovanoti bus ir 400 metrų moksleivių bėgimo nugalėtojai.

„Tikime, kad vaikai po varžybų ilgam atsimins patirtą malonumą ir dažniau norės laisvalaikį leisti aktyviai, pavyzdžiui, bėgiojant ir ruošiantis kitoms varžyboms. Tai yra kelias į sveikatą ir geriausia apsauga nuo įvairių ligų“, – sakė G. Bielskus.

Bėgimo mėgėjams ar profesionalams rugsėjo 5 dieną „Ąžuolyno bėgime“ rengiamos sportinės Hummel 5 km, ECOLINES 10 km ir S. Dariaus 15 km distancijos. Rudeninio bėgimo naujovė – galimybė susipažinti su skirtingomis sporto šakomis ir jas išbandyti vyksiančioje sporto mugėje. Čia galėsite susipažinti su galimybe treniruotis futbolo, badmintono, fechtavimosi ir įvairių kitų sporto šakų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų