B. Burgio laidotuvės: kur ir kada bus galima atsisveikinti?

Buvęs Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos vadovas matematikas Bronislovas Burgis trečiadienį bus laidojamas Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje, Vilniuje, BNS pirmadienį informavo velionio sūnus advokatas Elijus Burgis.

„Laidotuvės vyks 13 valandą, bus šeima, artimieji, draugai. Kažko oficialiai organizuoto mes nedarome. Dėl karantino viskas labai komplikuota, nekviečiame daug žmonių“, – sakė jis.

Anot matematiko sūnaus, norintieji atsisveikinti su B. Burgiu, tą galės padaryti kapinėse, į šarvojimo salę prieš laidotuves kviečiami tik artimiausi žmonės.

Jis pabrėžė, kad atvykusieji privalo laikytis visų karantino reikalavimų, neiti arti kapo, atsinešti daugiausiai po vieną gėlę, kurią ant kapo galės padėti jau pasibaigus atsisveikinimo ceremonijai.

Laidotuvės taip pat bus transliuojamos asmeninėje B. Burgio socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Po sunkios ligos matematikas mirė ketvirtadienį, eidamas 71-uosius metus.

B. Burgis gimė 1949 metais Plungės rajone, Kauno politechnikos institute (dabartiniame KTU) gavo technologijų daktaro laipsnį, buvo vienas iš KTU gimnazijos įkūrėjų, jai vadovavo nuo 1990 metų.

Matematikas aktyviai pildė tinklaraštį burgis.lt, taip pat buvo įkūręs savo vardo labdaros ir paramos fondą moksleiviams iš daugiavaikių ar sunkiau besiverčiančių šeimų.

Jis buvo didis mokinių autoritetas. Atsisveikindamas su KTU gimnazija sulaukė absolventų staigmenos. Į penkių minučių vaizdo klipą buvo sudėtos 154-ių buvusių KTU gimnazistų, gyvenančių įvairiose pasaulio šalyse, padėkos ir linkėjimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Pedagogas? Laidoti "Menininkų kalnelyje"? Kur ritasi Lietuva? Kad nepilnametė mergina vėjavaikiškai užsirūkė cigaretę tai reikia versti "pakeisti mokyklą", "prisiminti atsakomybę" sapalioti apie "tėvų neveiklumą", jau nekalbant apie visus tuos šlykščius "sužlugdysiu", "padarysiu nepakaltinama" ir pan., ______________________________________ "Norėdamas, kad tėvams ir vaikams geriau įsimintų taisyklė apie neleistiną rūkymą, aš moksleiviams sakiau, kad "moteris nebūna truputį nėščia". Tai (rūkymas – aut. past.) yra vienkartinis veiksmas. Suklydę turi prisiimti atsakomybę – pakeisti mokyklą, – sakė B.Burgis. "Visa pokalbių esmė tokia, kad jis, matydamas tėvų ir gimnazistės neveiklumą, ir žinodamas, kad mokiniai atstumia tuos, kurie nesilaiko taisyklių, norėjo apsaugoti mergaitę nuo neigiamos reakcijos į ją. Todėl skatino juos visus priimti geriausią sprendimą – pereiti į kitą mokyklą. Be to, jis veikė ne kaip asmuo, o kaip gimnazijos direktorius.

meile

meile portretas
as nenustepciau,kad likimo vingiai pasisuks kita puse,rukanciai paneliai,jie posukius daro tada kai ju nelauki,jie pasisuka,ne po metu,dvieju ar triju,bet jie pasisuka,cia ne kersto troskimas,o gyvenimo vingiai...pinigai ,jie galingi,bet neviskas perkama uz pinigus.....

Anonimas

Anonimas portretas
Čia tas, kur tą prasirūkiusią susną išmetė? Šaunuolis. Taip ir reikia.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių