Baikerių fiesta: plieninės pramogos, muzika ir įspūdingiausiųjų rinkimai

Penktadienį Jadagoniuose prasidėjo ir iki sekmadienio tęsis tryliktasis motociklų sporto ir pramogų festivalis „Baikerių naktys“.

4 tūkst. km motociklu

Tai pirmas kartas, kai lietuviškas renginys įtrauktas į tarptautinės federacijos mototurizmo kalendorių. Su plieniniais žirgais į Jadagonius sulėkė ne tik vietiniai, bet ir Latvijos, Estijos, Lenkijos,  Graikijos, Italijos, Čekijos, Skandinavijos ir Portugalijos baikeriai.

Vienas pastarųjų – Tarptautinės motociklininkų federacijos (FIM) Turizmo komisijos direktorius Nuno Trepa Leite, su draugais 4 tūkst. km iki Lietuvos atzvimbęs motociklu. Kelionėje užtruko penkias dienas.

Per dieną ant transporto priemonės praleido po 8-9 val., o likusį laiką ilsėjosi ar lankėsi pakeliui pasitaikiusius turistinius objektus. Beje, jam tai trumpas pasivažinėjimas palyginus su jo pernykšte kelione į Turkiją, trukusia mėnesį. 

Susipažinti su apylinkėmis

Svečius dar penktadienį festivalis pasitiko koncertu ir diskoteka prie laužų iki ryto. Pramogomis renginio vietoje pasirūpinta ir šeštadienį, tačiau pasiūlyta ne tik trypti vietoje, bet ir plačiau susipažinti su užburiančiomis Kauno rajono apylinkėmis.

Vienas organizatorių – klubo „Forever Free MCC” viceprezidentas Linas Pečiukaitis portalui kaunodiena.lt pasakojo, kad dalyviams iš viso buvo parengti trys pažintiniai maršrutai. Du – po 120 ir 150 km – keliaujant vaizdinga panemune,  pro piliakalnius, išbandant įspūdžių pridedantį Vilkijos keltuką per Nemuną.

Dar viena – 50 km trasa – tai pažintinis enduro ralis aplinkiniais žvirkeliais, miško takais, aplankant partizanų slėptuves, paukščių stebėjimo bokštą, šaltinius, didžiąją liepą ir kitas įdomias miško slepiamas vietas.

„Trumpai susipažinę su apylinkėmis nemažai dalyvių kitą kartą į jas grįžta jau ilgesniam laikui, su šeimomis“, – pasakojo L.Pečiukaitis. Jo žodžius patvirtino dalyvių įspūdžiai. „Vaizdai – superiniai. Tikrai norisi sugrįžti“, – kalbėjo vienas iš svečių Tomasas.

Kaip motociklas? Kaip vaikai?

Renginio dalyviai naudojosi proga ne tik pabendrauti tarpusavyje, bet ir paganyti akis. Išpuoselėtos  išskirtinai apipavidalintos transporto priemonės niekuo nenusileido pačių dalyvių baikeriškiems įvaizdžiams.  Vienetiniai odiniai drabužiai, tatuiruotės, galvos apdangalai, įvairūs atributai.

Didelė dalis pokalbių vyko apie plieninius žirgus. „Važiuojam į Lodzę?“ – belaukdami eilutėje prie kavos kai kurie dalyviai jau planavo išvykas į kitus baikerių renginius. Tačiau pasirodė, kad tradicinis motoveteranų turgus, kuriame pardavinėjami naudoti, senoviniai dalykai ir motošlamštas, susijęs su motociklais, jau įvykęs.

Su motociklais Povilas pažįstamas jau nuo vaikystės – tėtis tokį turėjo ir sūnų nuo mažumės juo kartu vežiodavosi. Vėliau Povilas įsigijo nuosavą. Motociklai jį suvedė ir su gyvenimo meile Egle.

„Tai gyvenimo būdas. Man patinka remontuoti, patinka pats konceptas. Su motociklu – nuostabios atostogos būna. Visai kitas gyvenimo būdas“, – pasakojo vyras.

Pora augina du vaikus. Dukrai – dveji su puse, sūnus – dar kūdikis, tad tėvai į keliones kol kas leidžiasi trumpam ir kol kas tik dviese. „Nors kavos išvažiuojam motociklais“, – apie pramogas, paįvairinančias gyvenimą pasakojo baikerių pora. Abu turi asmeninius motociklus. Mergina juokavo, kad jos motociklui nereikia tiek dėmesio, kiek Povilo.  „Mano negendantis“, – juokėsi pašnekovė.

„Baikerių naktys“ jiems – proga susitikti su seniai matytais draugais, bendraminčiais. Kokios pokalbių temos? „Kaip motociklas, kaip vaikai, kaip šeima?“ – pagrindinius klausimus įvardijo vyras, pridūręs, kad smalsu pasidairyti, kas su kuo važinėja, su kokia technika.  

Svečiuose – ir A.Gelažninkas

Šeštadienio programoje buvo ir  „Miss Biker“, „Miss Tattoo“ bei „Baikerio barzdos“ rinkimai,  dažasvydžio turnyras, dresuotų šunų pasirodymas, naujausių motociklų Honda, Indian, Gasgas, BMW modelių pristatymai, demonstraciniai važiavimai. Vienam laimingajam sąskrydžio dalyviui loterijos principu atiteko  solidus prizas – motociklas „CFMOTO 250 MK“.

Tarp renginio svečių buvo galima išvysti ir profesionalų motociklų sporto lenktynininką Arūną Gelažninką, antrus metus iš eilės nugalėjusiame Dakaro ralio vadinamojoje vienišių klasėje.

„Aš dar ne baikeris. Dar nepribrendęs. Pradžiai trūksta gatvinio motociklo. Neturiu jokio plentinio motociklo, nebent žmonos motoroleris. O ir laiko dabar dar tam nėra. Kol kas visas dėmesys sportui“, – sakė A.Gelažninkas, glėbyje laikydamas miniatiūrinį savo apsaugininką – kalytę Lilę.

„Ji irgi su motociklu važiuoja. Jai patinka. Miega dažniausiai“, – pridūrė lenktynininkas. Vienas jo palinkėjimų motosporto ir motolaisvalaikio mėgėjams – važiuokit, bet saugiai.

„Saugumas – svarbiausia. Situacija keliuose keičiasi tikrai į gerąją pusę. Kitų transporto priemonių vairuotojai labiau gerbia motociklininkus, o ir šie labiau sąmoningėja, gerbia kitus eismo eismo dalyvius ir labiau saugo save“, – įvertino situaciją sportininkas, pasidžiaugęs, kad gausėja motociklų sporto lenktynininkų gretos. Tai buvo vienas jo tikslų pasiryžtant startuoti daug fizinių ir finansinių jėgų reikalaujančiame Dakare.     

Finalinis vakaro akordas – 2021 m. „X faktorius“ finalininkių - merginų roko grupės „Bloom“, o taip pat latvio Janio Dregerio koncertas.

Festivalį organizatoriai – Kauno baikerių klubai „Steely Pegasus MC“ ir „Forever Free MCC”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Komentatoriai net vardu savo nerašo, slepiasi po kažkokiais užrašais. Pavydas yra didelis blogis, o gal per mažai įdėjote noro, kad neišsipyldė jūsų svajonės ir negalite sau leisti dalyvauti tokiose festivaliuose? Patys sėdėdami ant sofos su buteliu alaus rankoje, bandot kažką kitą įžeisti, bet neturite drąsos atvažiuoti ir patys pabūti tokiame nuostabiame renginyje... Nepavydėkit o dalyvaukit !

Pirdžiusožkinis

Pirdžiusožkinis portretas
Važiuoji pirdakletka beee-op beee-op, zjbs būti tarp jų

Zalupohaikeris

Zalupohaikeris portretas
Bibaikeriai ar birkbaikeriai asilų kaimiečių gauja, dar dabar tsrp jų yra ir šiknaikeriai
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių