Pereiti į pagrindinį turinį

Baltijos kelias atkurtas Rotušės aikštėje

2014-08-22 17:01
Baltijos kelias atkurtas Kauno širdyje

Kauniečiai turėjo galimybę prisiminti Baltijos kelyje vyravusią atmosferą. Penktadienį susirinkusieji apjuosė Rotušę gyva žmonių grandine.

Renginio „Susikibkime rankomis – apjuoskime Rotušę“ metu dalyviai dainavo patriotines dainas, rankose spaudė Baltijos šalių trispalves. Visų trijų šalių kovai atminti buvo paleistos trys garbės salvės.

Į renginį atvyko ir keletas Kauno savivaldybės atstovų. Vicemeras Vasilijus Popovas džiaugėsi, jog į aikštę susirinko tiek įvairaus amžiaus žmonių.

„Ypač svarbu apie tokius dalykus priminti jaunajai kartai. Aš pats buvau tikrojo Baltijos kelio dalyvis, todėl man tai labai svarbus įvykis. Kelias yra amžinas judėjimas į priekį, o kiekvienas iš mūsų turime Baltijos kelią savyje,“ – prisiminimais dalijosi vicemeras.

Vienas akcijos iniciatorių, Lietuvos socialdemokratų jaunimo sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Mantas Jankavičius, ragino praeivius sudalyvauti šioje akcijoje.

„Baltijos kelias yra įspūdingas įvykis mūsų istorijoje. Juk žmonių vienybė sujungė visus bendram tikslui. Parodėme visam pasauliui, jog Baltijos šalys yra vieningos, žino savo istoriją, esame pasirengę būti laisvi“, – teigė jis.

Net ir pasibaigus ceremonijai žmonės neskubėjo skirstytis, toliau dainavo, šnekučiavosi ir stoviniavo Rotušės aikštėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų