Pereiti į pagrindinį turinį

Botanikos sodas kviečia į šiaurietiško ėjimo mokymus

2009-07-23 16:56
Botanikos sodas kviečia į šiaurietiško ėjimo mokymus
Botanikos sodas kviečia į šiaurietiško ėjimo mokymus / Diena Media nuotr.

Ketvirtadienį, 18 valandą, VDU botanikos sode organizuojami šiaurietiško ėjimo mokymai.

Šiaurietiškas ėjimas (Nordic Walking) - tai pasaulyje sparčiai populiarėjantis fizinės būklės gerinimo ir laisvalaikio leidimo būdas. Vienintelis šiai sporto šakai reikalingas inventorius - specialios lazdos.

„Idėja suorganizuoti tokius mokymus kilo iš botanikos sodo draugų klubo. Radome entuziastų, kurie norėtų kultivuoti šiaurietišką ėjimą, be to, mūsų sodo teritorija yra tinkama tokiam sportui“, - sakė Kauno botanikos sodo direktorė prof. habil. dr. Vida Mildažienė.

Šiaurietiškas ėjimas yra naudingas ir tinkamas visiems žmonėms. Jis taip pat plačiai taikomas kaip gydymo forma ir yra veiksmingas gydant stuburo ligas, kraujotakos, kvėpavimo sutrikimus, osteoporozę, Alzhaimerio ir Parkinsono ligas.

V.Mildažienės teigimu, tokie mokymai botanikos sode rengiami pirmą kartą, tačiau planuojama juos organizuoti ir ateityje. „Norėtume tapti centru, kuriame žmonės galėtų kultivuoti šią sporto šaką“, - sakė direktorė.

Šiandien vyksiančių mokymų instruktažas bus nemokamas, o lazdas bus galima įsigyti už savas lėšas arba nuomotis. Vėliau mėnesinis bilietas dviem žmonėms kainuos 20 Lt. Taip pat bus galima įsigyti dovanų čekį trims žmonėms už 50 Lt. Su jais įėjimas į sodo teritoriją bus nemokamas.

Ar šiaurietiško ėjimo mokymai sudomins daug žmonių, direktorė nuspėti negalėjo, tačiau manoma, kad šiandien atvyks 20-30 žmonių.

„Ši sporto šaka patraukli tuo, kad ja užsiimti gali bet kokio amžiaus žmonės. Tai nėra sportinis ėjimas, čia apkrovos labai nedidelės, be to, vaikščiojant grupėje galima bendrauti“, - šiaurietiško ėjimo privalumus vardijo V.Mildažienė. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų