Pereiti į pagrindinį turinį

Botanikos sode – svaiginančių gėlių žiedai

2014-04-24 16:30

VDU Botanikos sodas kviečia pasigėrėti nepakartojamais gamtos kūriniais. Balandžio 24 - gegužės 4 d. skelbiamos tulpių, jacintų ir kitų svogūninių augalų žydėjimo dienos.

„Šie augalai žydi anksti pavasarį, kol yra pakankamai drėgmės. Jeigu orai laikysis atvėsę, šios gėlės žydės ilgiau nei dešimt dienų. Jeigu bus karšta, saulėta, sausa, gali būti, kad nužydės per 4-5 dienas”, - pasakojo Botanikos sodo Gėlininkystės kolekcijų sektoriaus vyresnioji botaninių kolekcijų kuratorė Rita Maršelienė.

Botanikos sode galima ne tik rasti atgaivą akims bei širdžiai, pabėgti nuo miesto triukšmo, bet ir praplėsti akiratį.  „Gamtą reikia ne tik mylėti, gerbti, bet ir pažinti. Mūsų Botanikos sode auga virš 7 tūkst. pavadinimų augalų“, - priminė sodo Edukacijos ir rekreacijos sektoriaus vedėja Vitalija Petrauskaitė.

Ar žinojote, kad dabar žydinčios tulpės į Europą atkeliavo greičiausiai 1554 m. kaip Osmanų imperijos dovana? Jos kildinamos iš Centrinės Azijos, yra nacionalinė Turkijos gėlė.

Senovės romėnai jacintą prilygindavo itin brangintai duonai. Turint dvi monetas vieną rekomenduota išleisti maistui, kitą – šiai gėlei įsigyti.

Narcizo pavadinimas kildinamas iš graikiško žodžio „narkao“, reiškiančio „svaiginu“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų