Pereiti į pagrindinį turinį

Buvusį N.E.O. atlikėją T. Lukoševičių teismas įpareigojo dirbti

2013-06-21 22:18
Buvusį N.E.O. atlikėją T. Lukoševičių teismas įpareigojo dirbti
Buvusį N.E.O. atlikėją T. Lukoševičių teismas įpareigojo dirbti / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kauno apylinkės teismas buvusį dainininką Tadą Lukoševičių pripažino kaltu dėl svetimo turto iššvaistymo, tačiau bylą dėl sukčiavimo išskyrė ir perdavė atgal prokurorams.

Dėl skolų negrąžinimo ir pasiskolintų pinigų iššvaistymo šviesaus atminimo Alvydo Lukoševičiaus – Obuolio sūnus nuteistas dvejų metų laisvės apribojimu. Teismas 26-erių metų jaunuolį įpareigojo dirbti ir nurodė terminą, per kurį jis privalės grąžinti  nukentėjusiems 19 250 litų.

„Byla nėra ištirta iki galo. Nebuvo apklaustas dar vienas liudytojas. Būtinai skųsime nuosprendį, byla bus nagrinėjama apeliacine tvarka“, – savo kaltės nepripažino T.Lukoševičius.

Tik pradėjus nagrinėti bylą, buvo skaičiuojama, kad T.Lukoševičius iš įvairių asmenų pasiskolino ir negrąžino apie 400 tūkst. litų. Tačiau kaltinamasis ir tada,  ir dabar tokius skaičius neigia.

T.Lukoševičius pripažino, kad elgėsi lengvabūdiškai ir neprotingai. „Tai vyko prieš 5 metus. Tuo metu man tebuvo 21-eri. Visa tai vyko su visai kitu žmogumi“, – per kelerius metus atėjusią brandą mėgino pabrėžti buvęs atlikėjas.

Jis sutiko padaręs klaidų. Esą parašus ant vekselių dėjęs kaip prašė kreditoriai.

Teismo sprendimu, epizodas dėl sukčiavimo Gelijos Vaškūnės atžvilgiu išskirtas. Prieš daugiau nei 10 metų nužudyto Bokso federacijos prezidento Remigijaus Daškevičiaus, žinomo Daškės pravarde, sutuoktinė Gelija vaikinų grupės atlikėjui T.Lukoševičiui per du kartus paskolino 90 tūkst. litų.

Dėl šio epizodo prokurorai dar turės apsispręsti, nes teismo sprendimu sukčiavimo elementų jame neįžvelgiama.

Šį balandį T.Lukoševičius neteko ir prabangaus buto Viniuje. Beveik milijono vertės namai perėjo DNB banko žinion. Antstolis nesėkmingai mėgino butą Antakalnyje parduoti, tačiau taip ir neatsiradus pirkėjui, už susikaupusias skolas butą perėmė bankas.

T.Lukoševičiui teko paragauti ir kalėjimo duonos. Finansinėmis aferomis kaltintas atlikėjas piktybiškai vengė teimo posėdžių. Buvo paskelbta T.Lukoševičiaus paieška. Pernai gruodį jis buvo sulaikytas ir tris mėnesius praleido areštinėje. Vėliau teismas sušvelnino kardomąją priemonę. Teismo posėdžius T.Lukoševičius vėliau lankė tvarkingai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų