Italija, Anglija, Australija, Kaunas – toks iš Sardinijos kilusio F. Manconi kelias iki laikinosios sostinės, kur šiuo metu veikia du „Casa della pasta” restoranai, o artimiausiuose planuose ir trečiasis restoranas Vilniuje.
– Prisiminkite, kuomet pirmą kartą atvykote į Kauną. Kodėl čia nusprendėte įkurti savo verslą?
– Londone susipažinau su mergina, kilusia iš Kauno. Ji man papasakojo, koks šis miestas nuostabus. Prieš trejus metus, tik atvykęs į Kauną, iš karto pajaučiau, kad šiame mieste galima nuveikti kažką gero. Pavyzdžiui, atidaryti tikrą itališką restoraną, ko Kaune tikrai trūko (šypsosi).
– Kaip Jums sekasi Kaune?
– Kaunas man labai patinka. Čia vyrauja tam tikra miesto aura. Oras Lietuvoje galėtų būti kiek šiltesnis, tačiau jau pripratau. Verslas sekasi puikiai. Džiaugiuosi, kad kauniečiai pradeda suprasti, koks yra tikras ir kokybiškas itališkas maistas. Kai atvykau čia, pastebėjau, kad trūksta skaniai gaminamų makaronų.
– Tik restoranui pradėjus veikti, sulaukėte ir ne visai malonių akimirkų, kai įvyko konfliktas su buvusiu darbuotoju ir visa ši istorija nuskambėjo žiniasklaidoje. Nusivylėte, pykstate ar tiesiog judate į priekį?
– Į viską stengiuosi žiūrėti pozityviai. Yra toks geras posakis: kas mūsų nenužudo, padaro tik stipresniais. Buvo tokia istorija su indų plovėju, kuris ne kartą pažeidė restorano įmonės taisykles, todėl buvo atleistas legaliai. Buvęs darbuotojas įsižeidė ir sukėlė šiokį tokį skandalą. Žinoma, tokie dalykai nėra malonūs ir kenkia restorano prestižui. Tačiau gyvenimas nestovi vietoje. Palinkėsiu tam jaunam žmogui sėkmės naujuose darbuose.
– Jūs esate sėkmingas verslininkas. Per kelerius metus atidarėte du restoranus, planuose ir trečias. Kokia jūsų sėkmės paslaptis?
Džiaugiuosi, kad kauniečiai pradeda suprasti, koks yra tikras ir kokybiškas itališkas maistas.
– Sėkmės formulė labai paprasta – kokybė, aptarnavimas, įvaizdis ir nuolatinis šių dalykų palaikymas. Savo restoranuose maistą gaminame tik iš šviežiausių itališkų produktų. Pas mus restorane dirba ne tik lietuviai, bet ir žmonės iš įvairiausių šalių. Daug dėmesio skiriame personalui. Pavyzdžiui, vieną virtuvės šefą išmokyti gerai gaminti itališkus patiekalus užtrunka pusmetį ir daugiau. Natūralu, kai atsidaro naujas restoranas žmonėms kyla susidomėjimas, noras išbandyti ir paragauti siūlomų patiekalų, bet svarbiausia – žmonės turi norėti sugrįžti.
– „Casa della pasta“ verčiant iš italų kalbos reiškia makaronų namai. Kodėl pasirinkote tokį pavadinimą?
– Mane įkvėpė viena populiari sportinių drabužių parduotuvė Kaljaryje, kurios pavadinimas panašus. Ji yra labai populiari ir sėkminga. Man tiesiog patiko šių žodžių skambesys.
– Kokie jūsų ateities planai? Ko tikisi nuolatiniai, reiklūs jūsų restoranų lankytojai ir kuo nustebinsite naujus?
– Planuojame plėstis, nes matome, kad lietuviams tikrai patinka itališkas maistas. Vasarą planuojame atidaryti naują restoraną Vilniuje. Kaune, Laisvės alėjoje, įsikūrusiame „Casa della pasta“ plečiame esamas erdves, kur artimiausiu metu atidarysime kokteilių barą, nes daug žmonių teiraujasi mūsų ir norėtų tokios vietos. Tai pat planuojame padaryti ir tikrų itališkų pusryčių meniu, nes vis daugiau žmonių keliauja po pasaulį ir mato, kad pusryčiauti galima ne tik namuose. Nepamiršime planų ir dėl lauko terasos, kuri atsiras vos tik bus baigta Laisvės alėjos rekonstrukcija.
– Kokią žinutę norėtumėte perduoti „Casa della pasta“ lankytojams?
– Norėčiau palinkėti, kad daugiau šypsotųsi ir kad išbandytų specialius patiekalus mūsų restorane.
Naujausi komentarai