COVID-19 – ir Kauno policijos būstinėje: pagalbos kreiptis kviečia nuotoliniu būdu

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 30-ąją Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) pranešė, kad koronavirusas nustatytas Kauno vyriausiojo policijos komisariato (VPK) darbuotojui. Iš viso registruoti du susiję infekcijos atvejai. Policijos atstovai ėmėsi visų saugumo priemonių, bet taip pat prašo gyventojų, esant galimybei, nevykti į policijos įstaigą, o pagalbos kreiptis kitais būdais.

Trečiadienį NVSC paskelbė, kad antradienį atlikus koronaviruso testus paaiškėjo, jog šalyje nustatyta 115 naujų ligos atvejų. Iš jų 55 registruoti Kauno apskrityje. Kaip naują židinį NVSC įvardijo Kauno apskr. VPK.

„Taip, deja, Kauno apskr. VPK šiomis dienomis nustatyti du koronaviruso atvejai. Vienas atvejis fiksuotas aptarnaujančio personalo darbuotojui, kitas – pareigūnui“, – situaciją portalui kauno.diena.lt komentavo Kauno policijos atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė.

Pasak Kauno policijos atstovės, abiem atvejais nustatyti galimai kontaktą darbe su jais turėję kiti darbuotojai, kurie šiuo metu, iki kol bus sulaukta jų tyrimo rezultatų, yra saviizoliacijoje. Papildomai greitaisiais testais tiriami ir kiti darbuotojai, kurie galimai turėjo netiesioginį kontaktą su sergančiaisiais.

Portalo žiniomis, pareigūnas, kuriam diagnozuotas koronavirusas, yra vienas iš Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjų.

Vienas atvejis fiksuotas aptarnaujančio personalo darbuotojui, kitas – pareigūnui.

„Jau nuo praėjusios savaitės Kauno apskrities policijoje atšaukti visi planuoti policijos renginiai, pasitarimai, pagal galimybes ir vykdomas funkcijas naudojamasi ir nuotolinio darbo galimybe. Visi pasitarimai, susitikimai, kvalifikacijos tobulinimas ir kita veikla organizuojama nuotoliniu būdu, naudojant informacinių technologijų įrangą“, – teigė O. Vaitkevičienė.

Neatmetant galimybės, kad atvejų skaičius gali kisti, policijos įstaigose laikomasi visų rekomenduojamų saugumo reikalavimų.

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Gyventojų prašome, esant galimybei, nevykti į policijos įstaigą, o pasinaudoti policijos elektroninių paslaugų sistema www.epolicija.lt, kreiptis informaciniu telefonu 8 700 60000 arba skubios pagalbos telefonu 112“, – į gyventojus kreipėsi policijos atstovė.

Kaip jau rašyta, rugpjūtį koronavirusas buvo diagnozuotas ir Žaliakalnio policijos komisariato darbuotojai, kuri tuo metu buvo atostogose, ir Viešosios tvarkos valdybos, įsikūrusios kartu su Kelių policija tame pačiame Chemijos gatvės pastate, pareigūnei. Ši tuo metu buvo saviizoliacijoje, nes COVID-19 būdingus simptomus jautė jos giminaitis, nuo kurio, kaip manoma, ji ir užsikrėtė. Portalo žiniomis, ši pareigūnė į tarnybą dar negrįžusi, o jos kolegė iš Žaliakalnio policijos komisariato jau pasveiko.

Trečiadienį paskelbtais duomenimis, Lietuvoje iš viso patvirtinti 4693 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 2217 asmenys, 2365 – pasveiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ingrida

Ingrida portretas
Pilicininkai tokie pat zmones kaip visi mes ir gali susirgti . Aisku _uzsikrete eidami pareigas . Sveikatos jiems .Sveikatos visiems.

geda

geda portretas
policijai . Policija turi buti kaip kariai priekyje visu ,o nesislepti uz gyventoju nugaru.

Kopustas.

Kopustas. portretas
Gal tuoj ir Valgysime Nuotoliniu Budu, Pasiziuresime Internete i Maisto Fotkes ir BUSIME SOTUS!!! Karoce Sudurnavojo lietuva.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių