COVID-19 Kauno ugdymo įstaigose: sergančių mokinių skaičius nesiekia nė procento

  • Teksto dydis:

Trečiadienio duomenimis, COVID-19 serga 271 Kauno moksleivis ir 47 Kauno mokyklų darbuotojai. Tokią statistiką portalui kauno.diena.lt pateikė Nacionalinio visuomenės centro Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Rima Gabrielaitė.

Per savaitę, anot jos, pasveiko 129 asmenys, lankantys ar dirbantys Kauno miesto ugdymo įstaigose. Registruotas 261 naujas atvejis.

Kauno mokyklose iš viso mokosi 31 tūkst. 760 mokinių, tad sergančių COVID-19 mokinių skaičius nesiekia net 1 proc. (0,85 proc.)

Izoliacija privaloma ne tik sergantiems, bet ir dėl didelės rizikos kontakto su tam tikromis išimtimis (pasiskiepijusiems, neseniai persirgusiems ir kt.).

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovo Dainoro Luko turimais rugsėjo 27 dienos duomenimis, skaičiuojant šalies mastu mokyklose pamokas lanko 97,88 proc. mokinių. Izoliuotis iš viso turi 2,12 proc. mokinių.

„Palyginimui – Jungtinėje Karalystėje prieš kelias dienas klasėse buvo apie 91 proc. mokinių, Latvijoje – apie 80 proc.“, – socialiniame tinkle informaciją pateikė D. Lukas.

Iš viso Kaune yra apie 11,8 tūkst. pradinukų, beveik 11 tūkst. 5–8 klasių  ir 9 tūkst. 9–12 klasių mokinių.

Freepik.com nuotr.

Kaip portale rašyta ketvirtadienio rytą, praėjusią parą nustatyti 1806 nauji COVID-19 atvejai, mirė 19 žmonių. 16 mirusiųjų buvo neskiepyti ar nepilnai paskiepyti, pilnai paskiepyti buvo trys.

Per parą 2577 žmonės paskiepyti pirmąja vakcinos doze. Iš viso per parą paskiepyta 7,1 tūkst. žmonių.

Ligoninėse šiuo metu gydomas 1201 COVID-19 pacientas – 30 daugiau nei parą prieš, 129 iš jų – reanimacijoje.

Šalyje praėjusią parą atlikta apie 13,3 tūkst. molekulinių (PGR) ir 10,2 tūkst. antigeno tyrimų dėl įtariamo koronaviruso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neserga

Neserga portretas
Nes niekas netiria turinčių simptomų. Faktas iš praktinės patirties.

Analitikas

Analitikas portretas
Pridejus kolosalia PGR testo paklaida, susirgi visai nera ;))))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių