Darbo dienos proga – profsąjungų eitynės Kauno centre

  • Teksto dydis:

Pažymint Tarptautinę darbo dieną pirmadienį Kaune vyks profesinių sąjungų organizuojamos eitynės.

Organizatorių teigimu, dalyviai pajudės nuo laikinosios sostinės soboro. Eisena bus siekiama atkreipti dėmesį į augančius darbuotojų darbo krūvius, jų fizinę ir psichinę sveikatą.

Pasak Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos, bus pažymima, jog Lietuvoje dalis darbdavių negarantuoja įstatymais numatytų darbuotojų teisių, taip pat bus paliesta auganti nuovargio ir perdegimo problema.

Gegužės 1-osios minėjimas Lietuvoje pastaruosius kelis dešimtmečius vertinamas prieštaringai. Ji socialdemokratų iniciatyva valstybės švente ir nedarbo diena paskelbta 2001 metais, Seimui atmetus tuometinio prezidento Valdo Adamkaus veto.

Tuometinis prezidentas argumentavo, jog gegužės 1-oji daliai Lietuvos gyventojų asocijuojasi su sovietine okupacija, todėl nėra tautą vienijanti ir telkianti šventė. Tarpukario Lietuvoje gegužės 1-oji plačiai neminėta, o sovietmečiu buvo ideologizuota, šlovinanti komunizmą.

Šventinės dienos rėmėjai savo ruožtu akcentuoja, jog ji minima ir demokratiniame Vakarų pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To aš

To aš portretas
Gyventoju sumažejo o Basanav gatve praplatinta pilna dabar tai kur geriau žmones gyvena?

pastebejimas

pastebejimas portretas
Dauguma valstybiu mini sita diena,pas mus nepatenkinti tik landZberginiai pedofilai ir svabiniai lgbtesnikai,nes ju ideologijos paremtos subine.

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Šaunuoliai,kurie ėjot į eitynes.Gaila,kad niekur nesimatė informacijos apie eitynes,būtume prisidėję.Kai kurie komentatoriai nori,kad visi sėdėtų po "šluota",bet taip negalima,nes tuoj sugrįž vergovės laikai
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių