Darželinukų tėvai stveriasi už galvų: kur dėti vaikus, kai neliko pailgintų grupių?

  • Teksto dydis:

Vaikai pradėjo mokslus, o tėvams prasidėjo galvos skausmas. Kai kurios savivaldybės nusprendė neatnaujinti per karantiną uždraustų pailgintų grupių darželiuose, tad tėvams teks sukti galvą, kaip laiku vaikus atvežti ir pasiimti iš ugdymo įstaigos, praneša LNK.

Kaunietė Kristina augina 3-ejų Eleonorą ir 4-erių Andrėjų. Mama dirba trijuose darbuose, darbo grafikas nėra pastovus. Iki karantino ji vaikus leisdavo į prailgintą darželio grupę, tačiau šiais mokslo metais jos nebeliko.

„Kur tą vaiką kelioms valandoms padėti? Išeiti iš darbo, nuvežti vaiką namo, pasisamdyti auklę kelioms valandoms ir vėl grįžti į darbą? Tai yra tikrai didelė problema“, – sako kaunietė.

Vaikų ugdymas įstaigose jau prasidėjo, o plano „B" kol kas nėra.

 

 

„Tokiomis aplinkybėmis plano nelabai ir sugalvosi. Kol kas nežinau, ką darysim, reikės dar galvoti“, – kalbėjo moteris.

Kauno savivaldybė yra vieną iš tų, kuri šiemet negrįžta prie prieš karantiną buvusios tvarkos, kai iš skirtingų grupių vaikai būdavo paliekami vienoje ar keliose prailgintose grupėse. Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu draudžiama maišyti vaikus iš skirtingų grupių.

Kad ir kokia tai būtų problema, atskaitos taškas yra vaikų saugumas.

„Mes turime grupes ir septynių, ir dešimties su puse, ir dvylikos valandų. Tai tą pačią trukmę grupės ir išlaikė, mes nieko nekeitėme. Bet anksčiau buvo taip, kad jei tėveliai, kurių vaikučiai lanko dešimties su puse valandų grupę, negali jų pasiimti, tai mes jungdavome su dvylikos valandų grupe. Tačiau šiuo metu to daryti negalime“, – situaciją komentavo Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja, atliekanti vedėjo funkcijas, Ona Gucevičienė.

Švietimo sistemos atstovai sako, kad niekas vaikų iš darželių neišmes, jei tėvai vėluos juos pasiimti. Tačiau teks laužyti galvas, kur juos padėti, kad nesimaišytų su kitais.

„Jei kiltų sisteminė problema, tai, be abejo, žiūrėtume, kaip ją išspręsti. Tačiau kad ir kokia tai būtų problema, atskaitos taškas yra vaikų saugumas“, – akcentuoja O.  Gucevičienė.

Kaunas – ne vienintelis šalies miestas, kur šiais mokslo metais nebus įprastų pailgintų grupių. Panaši praktika taikoma ir sostinėje – grupės bus formuojamos pagal poreikį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Klp

To Klp portretas
Jus turbūt vaikų neturite, arba ne Lt gyvenate. Puse Lt taip gyvena.

Tetai mildai

Tetai mildai portretas
Teta milda, yra ir privatus darzeliai, jie kad ir iki 8 vakaro palauks.

Anonimas

Anonimas portretas
Debilai, sumalkit vaikus ant farso.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių