Pereiti į pagrindinį turinį

Daugiabučiais rūpinasi ir po darbo valandų

2016-04-22 11:40
DMN inf.

Jų darbas prasideda vos išaušus ir beveik niekada nesibaigia 17 val. Jų kasdienis rūpestis – kad daugiabučiuose namuose gyvenantys žmonės kuo mažiau suktų galvą dėl savo namų priežiūros. Jie – tai pastatų administravimo vadybininkai, kiekvieną dieną besirūpinantys, kad gyventume kokybiškai prižiūrėtuose namuose.

"Mano būstas" nuotr.

Vadybininko rytas

Visi daugiabučių namų, kuriuos administruoja "Mano būstui" priklausančios įmonės, gyventojai turi savo asmeninius vadybininkus. Visuomenės nuomonių tyrimų duomenimis, juos pažįsta 90 proc. gyventojų, bet tik nedaugelis žino, kokia iš tiesų asmeninio vadybininko darbo diena. Dienraštis pasidomėjo, ką visą dieną veikia daugiabučius namus prižiūrintys vadybininkai ir su kokiais iššūkiais jie susiduria.

"Mano rytas prasideda ne nuo puodelio kavos, o nuo specialios kompiuterinės programos, kurioje matau, kas vyksta mano prižiūrimuose namuose. Ryte taip pat gaunu suvestinę iš avarinės tarnybos, analizuoju priežastis, kur ir kodėl įvyko vienas ar kitas gedimas. Tai atlikęs perskaitau gyventojų man atsiųstus laiškus, perskambinu tiems, kurie Klientų aptarnavimo centre išreiškė norą pabendrauti asmeniškai", – ryto darbus vardijo "Dainavos būsto" vyr. pastatų administravimo vadybininkas Rokas Vaitiekus.

Dienai įpusėjus vadybininkai pradeda įvairių remonto darbų derinimus: kalbasi su gyventojais, išklauso jų pastabas ir pageidavimus, susiekia su rangovais, kontroliuoja, kaip šie laikosi sutartinių įsipareigojimų. Jei reikia, vadybininkai kartu su inžinieriais važiuoja į daugiabučius ir stebi, ar tinkamai atliekami užsakyti namo remonto darbai. Be to, neretai vadybininkai vyksta į įvairias valstybines institucijas, kur sprendžia gyventojų bendrosios nuosavybės problemas.

Tiesioginis bendravimas

Antroje darbo dienos pusėje asmeniniai pastatų administravimo vadybininkai vėl sėda prie kompiuterių ir analizuoja, kiek jų prižiūrimi namai suvartoja energijos resursų. Didžiausias dėmesys, anot R.Vaitiekaus, skiriamas šilumos ir elektros energijos suvartojimui.

"Matydami kiekvieno namo duomenis mes kartu su "Mano būsto" Energijos taupymo grupės ekspertais ruošiame gyventojams pasiūlymus, kurie padėtų taupiai vartoti energijos resursus būtent jų namuose. Šis darbas reikalauja didelio kruopštumo, nes reikia apskaičiuoti, kiek kiekvienas namas suvartoja energijos resursų, ir paruošti veiksmų planą būtent konkrečiam namui", – pasakojo R.Vaitiekus.

Apie 40 proc. viso savo darbo laiko asmeniniai vadybininkai skiria tiesioginiam bendravimui su gyventojais. "Šilainių būsto" vadybininkės Živilės Sventickienės teigimu, su gyventojais bendraujama visais įmanomais būdais: įmonės biure, telefonu, per savitarnos portalą, taip pat lankantys gyventojų namuose ir dalyvaujant susirinkimuose.

"Mūsų darbo diena dažniausiai nesibaigia 17 val. Taip, mes užveriame biuro duris, tačiau vykstame ne namo, o į gyventojų susirinkimus, kurie paprastai vyksta po darbo valandų", – paaiškino Ž.Sventickienė.

Dėmesys kiekvienam

"Mano būsto" Daugiabučių namų administravimo departamento direktorius Mindaugas Genys sako, kad asmeniniai vadybininkai visada įsiklauso į gyventojų pageidavimus ir pastabas, bendrauja asmeniškai ir siekia maksimalaus dėmesio.

Anot jo, toks dėmesys labai prisideda prie sėkmingos daugiabučių priežiūros, nes pabendravę su žmonėmis vadybininkai iš pirmų lūpų sužino visas problemas ir gali nedelsdami jas spręsti.

"Mes laikomės pozicijos, kad gyventojams visada žinotų, su kuo reikia kalbėtis apie būsto priežiūrą. Kai yra konkretus asmuo – asmeninis vadybininkas, visas problemas pavyksta išspręsti daug greičiau ir profesionaliau", – pabrėžė M.Genys.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų