Daugiau nei dešimt COVID-19 sergančių žmonių nurodė, kad lankėsi SEL koncerte

Gruodžio mėnesį vyko ne vienas šventinis koncertas, kuriame žmonės pamiršo saugumo reikalavimus ir pasinėrė į linksmybes. Tokio neatsakingo elgesio pasekmes skaičiuoja epidemiologai. 

Vienas tokių renginių – gruodžio 25-ąją „Žalgirio“ arenoje vykęs SEL koncertas.

„Yra asmenų, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, nurodžiusių, jog dalyvavo tiek jūsų minimame koncerte, tiek kituose renginiuose, tačiau dėl ligos inkubacinio periodo sunku tiksliai įvertinti, ar jie užsikrėtė būtent čia, ar kažkur kitur“, – portalui kauno.diena.lt teigė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Justina Petravičienė.

Anot specialistės, duomenys dar nėra visiškai išanalizuoti, tad tikslių skaičių dar negalima pateikti, jie kinta.

„Daugiau nei dešimt žmonių nurodė, kad dalyvavo SEL koncerte, bet jų gali būti ir daugiau“, – sakė J. Petravičienė.

Epidemiologai analizuoja ir duomenis iš kitų renginių, kurie vyko per šventes ar šventiniu laikotarpiu, tačiau detalizuoti renginių specialistė nenorėjo. Ji teigė, kad didžiausias dėmesys yra skiriamas SEL koncertui, nes dėl šio renginio tyrimą pradėjo tiek policijos pareigūnai, tiek epidemiologai.

„Mes kalbame apie duomenis, kuriuos žmonės pasako epidemiologinio tyrimo metu, tad jeigu žmogus nepasakys, kad lankėsi koncerte, tai ne visais atvejais apie tai mes ir sužinosime. Reikia turėti omenyje, kad tai yra žmonių pateikti duomenys, jie gali būti labai neatitinkantys tikrovės, nes kalbame apie asmenis, kurie nori, ar nenori pasakyt apie faktus, kur jie galimai galėjo užsikrėsti“, – J. Petravičienė pakartojo, kad sunku tiksliai nustatyti, kur žmogus galėjo užsikrėsti COVID-19, nes dar yra ir ligos inkubacinis periodas.

Specialistė atkreipė dėmesį, kad šventinis periodas išbalansavo žmones, ypač jaunesnio amžiaus, tad jie ne tik pirko dovanas prekybos centruose, bet ir keliavo į daugiau susitikimų bei turėjo daugiau kontaktų.

„Jeigu asmuo lankėsi vietose, kur susirenka daugiau žmonių, reikia suprasti, kad ten, kur daugiau žmonių, ten daugiau ir rizikų. Jeigu asmuo grįžo iš tokio renginio, tai reikia stebėti savo sveikatos būklę. Dar visiems žmonėms galioja rekomendacija sumažinti kontaktus“, – sakė J. Petravičienė.

Portalas lrt.lt, remdamasis Statistikos departamento duomenimis, skelbia, kad Kauno „Žalgirio“ arenoje COVID-19 užsikrėtė 21 žmogus. Pirmasis susijęs atvejis fiksuotas gruodžio 30 d., paskutinis – sausio 4 d. Be to, nustatyta 10 didelės rizikos atvejų.

Kai kurie iš sergančiųjų nurodė lankęsi būtent SEL koncerte.

Epidemiologai šią savaitę skelbė, kad šventiniu laikotarpiu nustatė du epidemiologinių reikalavimų nepaisiusius renginius. 

Pažeidimai nustatyti baleto spektaklyje ir parodoje.

Kaip jau buvo skelbta savaitės pradžioje, Kauno apskrities policija pradėjo administracinę teiseną dėl galimų koronaviruso pandemijos valdymo priemonių pažeidimų gruodį „Žalgirio“ arenoje vykusiame SEL koncerte.

Pareigūnai sulaukė skundų, jog daugybė renginio dalyvių nedėvėjo kaukių, nesilaikė saugaus atstumo.

„Gruodžio 29 dieną pareigūnai pradėjo administracinę teiseną organizatorių atžvilgiu dėl koncerto, kuriame galbūt nesilaikyta reikalavimų, pagal Administracinių nusižengimų kodekso 526 straipsnio 3 dalį“, – BNS pirmadienį sakė Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Koncerto organizatoriams gresia nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danutė

Danutė portretas
Ar tas Selas jus surišęs atvilko, nereikėjo grūstis ten, o dabar kaltų ieško.

Hmmm

Hmmm portretas
Juk ten galejo patekt su galimybiu pasu arba neigiamu testu tai nemazai nesiotoju reiskia ten buvo o seip neklause jų ar kartais nebuvo po poros dienu dar Montvydo koncerte nes ten irgi niekas nesilaike atstumu kaukiu nedevejo. Patys zmones kalti jei jau taip saugosi skiepijasi ir panasiai tai tada jei atstumu neisejo laikytis tai kaukes uzsidet reikejo priciom cia Selas jeigu zmones be galvu.

slykstu

slykstu portretas
Butina viena karta ta,, SUPER GIEDORIU '' grieztai nubauduoti ir baigsis visi sio erelio issidirbinejimai Labai idomu kas dave leidima sios pandemijos metu isplatinti visus bilietus kiek talpina Zalgirio Arena As manau kad sis giedorius pazadejo gera,, ATKATA'' tiem kurie suteike galimybe isparduoti visa imanoma bilietu kieki bet aisku pinigai kalba pinigai tyli
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių