Nori sugėdinti šiukšlintojus ir įspėti gyventojus: miesto gatvėse – švirkštai

  • Teksto dydis:

Šiukšlės gali sudarkyti ir gražiausią gatvę ar visą miestą. O kai kurie viešose vietose besimėtantys daiktai net priverčia jaustis nesaugiai.  Portalo kauno.diena.lt skaitytoja atsiuntė žinutę, kad penktadienį apie 11 valandą prie Kauno pilies, autobusų stotelės pastebėjo švirkšto adatą, toliau einant Daukšos gatve ant žemės gulėjo dar viena adatą, tačiau ši jau buvo be dangtelio.

„Noriu perspėti visus kauniečius ir ne tik, ypač tuos, kurie turi mažų vaikų, nes mažyliai smalsūs ir mėgsta viską imti į rankas“, – į portalą kauno.diena.lt kreipėsi skaitytoja.

Moteris pasakojo prie autobusų stotelės, esančios prie Kauno pilies, pastebėjo švirkšto adatą, o eidama M.Daukšos gatve toliau pamatė ant žemės gulinčią dar viena adatą, tačiau ši jau buvo be dangtelio.

Skaitytoja prašė suklusti ir augintinių savininkus, nes mieste vedžiojami gyvūnai gali susižeisti uostinėdami ar užlipę ant švirkšto. 

„Kauno dienos“ skaitytojos nuotr.

Apie situaciją dėl šiukšlinimo mieste pasiteiravome Kauno miesto savivaldybės atstovų. 

„Tikime, kad kauniečiai tampa tvarkingesni – tam įtakos turi tiek didesnė šiukšlintojų kontrolė, tiek ir didėjantis visuomenės sąmoningumas.  Kita vertus, teršėjai vis dar randa būdų atsikratyti atliekomis – pila jas sutemus, naktį, kada nėra žmonių, automobiliai yra specialiai išpurvinami, valstybiniai numeriai užnešami purvu, kad būtų sunkiau identifikuoti“, – komentavo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rimantas Vilimas.

Anot jo, nepaisant to, kad administracinių nusižengimų kodekse yra numatytos piniginės baudos už aplinkos teršimą, šiukšlintojų jos neatbaido – gyventojai vis dar teršia viešąsias miesto erdves, pamiškes, bendrojo naudojimo konteinerių aikšteles. 

Teršėjai vis dar randa būdų atsikratyti atliekomis – pila jas sutemus, naktį, kada nėra žmonių.

„Dažniausiai randamos atliekos, – vardijo R. Vilimas – nuorūkos, pakuotės, kitos smulkios atliekos (maisto, saldumynų įpakavimai). Tai ypač matosi automobilių stovėjimo aikštelėse prie Kauno pilies, Prūsų g., Pažaislio vienuolyno aikštelėse (kur naktimis suvažiuoja nemažai automobilių), taip pat daug nuorūkų prie pėsčiųjų perėjų, šviesoforų. Miestiečiai cigarečių nuorūkas viešojo transporto stotelėse ar rūkymo zonose ar šalikelėse, ne kiekvienas įmeta į netoliese esančią šiukšliadėžę“.

Praėjusias metais Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai administracines nuobaudas už Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisyklių reikalavimų pažeidimą taikė 57 asmenims.

Už minėtų taisyklių reikalavimų nesilaikymą, numatyta administracinė atsakomybė nuo įspėjimo iki 600 Eurų.

Dažniausiai taikoma administracinė nuobauda –  įspėjimas. Jį galima skirti už pirmą kartą padaromą šios rūšies nusižengimą ir kai asmenys iš karto pašalina šiukšles po darbuotojų perspėjimo.  


Šiame straipsnyje: šiukšlėsatliekosmiestasgatvėsbaudosviešoji tvarkaKauno miesto savivaldybėskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Svarbiausia apsaugokit šunis. Žmonių velniai nematė.

kaunietis

kaunietis portretas
tas teisybe parkuose pastebeta švirkštų ,bet ir prie gyvenamujų namų, Kad narkomanija plinta ,tai faktas tačiau kodel taip yra kur teisesauga ,ar jos nera ,Kiek idomu išsiaiškinta kas pardavineja tuos narkotikus.Viena Lietruvoje vieta kur kažkas dar gaudo , tai Klaipedoje

nejuokinkit

nejuokinkit portretas
Paimkit švirkštą, įmeskit į šiukšlių dėžę ir tiek bėdos.Iki tiek nusivažiavo, kad dėl to reikia rašyt į laikraštį.pajudinkit užpakalius, tinginiai.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių