Dėl Ch. Sugiharos atminimo – mero vizitas į Antverpeną

Gali būti, kad Kaune dar plačiau bus įamžintas japonų diplomato, išgelbėjusio kelis tūkstančius Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos žydų, atminimas.

Paminklo Chiunei Sugiharai statyba buvo pagrindinis Kauno mero Visvaldo Matijošaičio ir Kauno tarybos nario architekto Jono Audėjaičio vizito į Belgiją tikslas. Šioje šalyje gyvena Ch.Sugiharos artimieji, su jais ir buvo susitikę V.Matijošaitis ir J.Audėjaitis.

Savivaldybės teigimu, kol kas dėl šio įamžinimo nėra jokios konkretesnės informacijos ir terminų.

Kaune prieš dvejus metus pradėtas rengti renginių ciklas –  Sugiharos savaitė, taip pat skirtas šio diplomato atminimui įamžinti. Renginių programoje – įvairiose Kauno erdvėse vykstantys muzikiniai koncertai, simpoziumas, filmų peržiūros, viešos paskaitos, parodos, kūrybinės dirbtuvės.

Ch.Sugihara Kaune gyveno 1939–1940 m. ir kartu su olandų konsulu Janu Zvartendijku čia išdavė "vizas gyvenimui".

Ch.Sugiharos atminimui yra išleistas ir Lietuvos pašto ženklas pavadinimu "Japonijos konsulas Lietuvoje 1939–1940 m. Chiune Sugihara". Ant Vengrijoje spausdinto ženklo pavaizduotas tuomečio Japonijos generalinio konsulo Kaune pavaduotojo  veidas, apsuptas žydinčių japoniškų vyšnaičių – sakurų – žiedais.

Savivaldybės atstovų žiniomis, meras iš susitikimo į Kauną grįžo vakar. V.Matijošaičio oficialioje darbotvarkėje Kauno miesto interneto svetainėje nurodoma, kad darbe jo nebus ir antradienį – atostogos. Jos tęsis vieną dieną.

"Šios atostogos su komandiruote nesusijusios. Meras neliks užsienyje, grįš namo, tvarkys asmeninius reikalus", – aiškino savivaldybės atstovai.

V.Matijošaitis anksčiau "Kauno dienai" yra teigęs, kad nemėgsta ilgai atostogauti, jam priimtinesnis kelias dienas trunkantis poilsis, kurį neretai jis derina su komandiruotėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Kada mes baigsim garbinti užsieniečius , nejaugi nebuvo ar nėra LIETUVIŲ , nusipelniusių LIETUVAI , TUOJ , VAIKŠČIODAMI PO MIESTUS , GALVOSIM , KAD VAIKŠČIOJAM PO UŽSIENĮ , NES SKVERAI , AIKŠTĖS VADINAMOS VIEN UŽSIENIEČIŲ VARDAIS

Anonimas

Anonimas portretas
Uzsakykima ukrainieciams nulieti dar viena drakona su raiteliu.

var

var portretas
pilkasis kardinolas vel spres paminklo likima, ech....gal kada baigis sita fantasmagorija
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių