Pereiti į pagrindinį turinį

Įtampa dėl euro: kauniečiai įtariai tikrina grąžą

2015-01-01 13:05

Eurais atsiskaityti skubėjo vos vienas kitas kaunietis. Visi kiti klojo litus ir įtariai apžiūrinėjo gautą grąžą.

Pirmąją metų dieną apsipirkti nusprendę kauniečiai į parduotuves žengė su jauduliu. Ar nekils bėdų atsiskaitant, ar teisingai jiems atiduos grąžą? Juk daugelis neįpratę skaičiuoti eurais.

Eurais atsiskaityti skubėjo vos vienas kitas kaunietis. Visi kiti klojo litus ir įtariai apžiūrinėjo gautą grąžą.

Automatinėje degalinėje Šilainiuose kuro pylęsi vyrai iš kišenių traukė litus. „Į bankomatus eisime ieškoti eurų ir juos leisime tik tada, kai nebeturėsime litų. Dar yra likę 80“, – skaičiavo pinigų atsargas elektrošaltkalviu dirbantis Valdas Rutkauskas.

28 metų taksistas Martynas Kokinas teigė, kad pasikeitus valiutai nekilo jokių problemų. Jis rodė, kad keli naujametinės nakties klientai atsiskaitė eurais – mokėta monetomis.

Puokštę gėlių kioske Šilainiuose pirkusi pora sakė atsiskaičiusi jau eurais. Vyras atsegė piniginę, kuri buvo pilna euro monetų. „Tik jos vokiškos, ne visiems atrodo tikros“, – šyptelėjo gėlėmis nešinas vyras.

Portalo kaunodiena.lt žurnalistei apsipirkus viename prekybos centre, kasininkas greitai ištiesė saują grąžos žvilgančiomis naujomis euro monetomis. Tačiau netrukus jis kiek sutriko. „Oi“, – ištarė vyras, suabejojęs, ar gerai suskaičiavo. Pirštu žarstydamas monetas, jas perskaičiavo iš naujo. Grąža buvo suskaičiuota teisngai, bet buvo sugaišta gerokai ilgiau nei įprastai. 

Tuo pat metu prekybos centre mindžikavęs pirkėjas grąžos tikėjosi ne eurais, o litais. „Reikia 50 centų monetos. Noriu pasilikti atminčiai. Visų kitų monetų pavyzdžių turiu“, – pasakojo šilainiškis.

Deja, prekybos centre jam padėti negalėjo. „Viską, ką gaunu lietuviškais pinigais, turiu mesti į dėžutę. O kaip iš jos iškrapštyti, nežinau“, – apgailestavo kasininkas. 

Pirmąją euro kaip oficialios šalies valiutos dieną prekybininkams įtampos netrūko ir dėl kitos priežasties. „Ryte atskubėjo moteriškė, mosuodama 500 litų banknotu“, – įspūdžiais dalijosi vaistinės Žaliakalnyje darbuotoja, skubėjusi aptarnauti klientus, kurių po švenčių buvo nemažai. Ji pridūrė, kad banknoto savininkė norėjo pirkti tik už 10 litų, tad vaistine greičiausiai norėjo pasinaudoti kaip valiutos keitykla. Tai prekybininkams sukelia nemažai bėdų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų