Dėl COVID-19 prevenciškai tikrinami ir Kauno muzikinio teatro atstovai

Kauno valstybinis choras, reziduojantis filharmonijoje, buvo tapęs koronaviruso židiniu. Atrodo, kad situacija rimsta. Prevenciškai tiriami ir Kauno valstybinio muzikinio teatro atstovai.

Mano, kad situacija suvaldyta

Praėjusią savaitę patvirtinus pirmąjį koronaviruso atvejį Kauno valstybiniame chore, paaiškėjo, kad iš viso yra užsikrėtę penki choristai.

„Mano žiniomis, visi jaučiasi gerai, tik vienam kažkas buvo“, – kalbėjo choro vadovas Petras Bingelis.

Kauno valstybinės filharmonijos, kurioje repetuoja šis choras, vadovo Justino Krėpštos žiniomis, tarp susirgusių – keturi tenorai, stovėję vienas šalia kito. 

Evaldo Šemioto nuotr.

Buvo tiriami visi choro nariai, kurių yra daugiau kaip 60. Net ir gavusieji neigiamą atsakymą turi tęsti saviizoliaciją, kuri jiems baigsis rugpjūčio 17 d.

„Situacija Kauno chore suvaldyta, imtasi greitų veiksmų, prevencijos“, – sakė J. Krėpšta. Tirti ir keli filharmonijos darbuotojai, buvę tose patalpose, kur repetavo choristai. Kiti jokio kontakto su choristais neturėjo. Filharmonijos atstovų tyrimų rezultatai – neigiami.

Choras buvo įtrauktas į šio savaitgalio Pažaislio muzikos festivalio renginį. Po naujienų suskuba ieškoti kito choro. „Renginys įvyks su choru „Vilnius“, – sakė J. Krėpšta, festivalio iniciatorius ir koordinatorius.   

Justinas Krėpšta/Laimio Steponavičiaus nuotr.

Kauno valstybiniam chorui dėl saviizoliacijos teko atšaukti koncertų. Tačiau būdami namie sveiki choristai, kaip pasakojo P. Bingelis, yra gavę konkrečias užduotis ir mokosi, repetuoja, ruošiasi būsimiems pasirodymams.

Kauno filharmonijoje artimiausias renginys suplanuotas rugpjūčio pabaigoje. 

Tyrimai Muzikiniame teatre

Į Vilniaus ir Kauno kultūros kolektyvus įsisukus koronavirusui sukruto ir kiti kolektyvai.

Mes dabar visi esame ant blakstienų. Virusas kaip niekada arti ir daug visko kultūros sektoriuje.

Vakar pradėti tikrinti Kauno valstybinio muzikinio teatro darbuotojai. „Atvejų neturime, kontaktų su užsikrėtusiais nenustatyta, tiriami profilaktiškai“, – sakė teatro personalo vadovė Vilma Valaitienė. 

 Apie gautus rezultatus ji dar nieko negalėjo pasakyti.

Artimiausias pasirodymas teatre numatytas po daugiau kaip dviejų savaičių. Rugpjūčio 29-30 d. vyks miuziklo „Mano puikioji ledi“, režisuoto Viktorijos Streičos, premjera. 

Su Kauno miesto simfoninio orkestro, kurį sudaro 80 žmonių kolektyvas, vadovu susisiekti nepavyko.

Dramos teatras: nerimo daug

„Mes dabar visi esame ant blakstienų. Virusas kaip niekada arti ir daug visko kultūros sektoriuje. Kultūros sektorius yra ne tik kaip darbo sritis, bet ir bičiuliškai artimas. Visų keliai persipina. Nerimo daug“, – kalbėjo Kauno nacionalinio dramos teatro generalinis direktorius Egidijus Stancikas.

Egidijus Stancikas/Laimio Stepoavičiaus nuotr.

Jis teigė, kad jokių naujų saugumo priemonių nesiimta, nes visų rekomenduojamų priemonių ir anksčiau laikytasi.

„Viską vykdėme ir iki to laiko. Sąmoningai, atsargiai. Darbuotojų yra daug, informuoji, prašai sąmoningumo, kad nedalyvautų kažkur, kad saugotųsi, kad nebendrautų, kad apribotų kontaktus“, – dėstė E. Stancikas, pabrėžęs, kad teatro patalpos yra dezinfekuojamos ir prižiūrimos.

Jis neslėpė, kad daug bendrauja su kolegomis iš įvairių teatrų, kitų kultūros organizacijų. Tačiau pastaruoju metu tą darė virtualiai. „Ir su Operos ir baleto teatru, muzikiniu teatru labai intensyviai bendraujame“, – aiškino teatro vadovas. Daug kalbasi ir su ligoninėje esančiu Operos ir baleto teatro vadovu Jonu Sakalausku. 

Minėti teatrai dirba prie idėjos, skirtos Lietuvos teatro šimtmečiui. „Susidėliojome daug bendrų žingsnių. Ačiū Dievui, tai darėme nuotoliniu būdu“, – sakė E. Stancikas.  

Po karantino teatre dar nebuvo rodoma spektaklių. „Kol kas tik repetavome, kaip tik ruošiamės premjerai, kuri bus rugpjūčio 21 d.“, – apie Gyčio Padegimo režisuojamą komišką dramą „Pirmeiviai“ kalbėjo E. Stancikas. 

Tiesa, porą dienų teatras buvo tapęs gausiai visuomenės lankoma vieta. Jame buvo galima atsisveikinti su po sunkios ligos mirusia legendine kino ir teatro aktore Gražina Balandyte.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauno simf vadovas

Kauno simf vadovas portretas
kaip dievulis... aukštai aukštai toli toli

Sk

Sk portretas
Užgėrė? Ant drąsos....

Hmm

Hmm portretas
Kodėl su Kauno simfoninio vadovu susisiekti nepavyko? Kai tik sudėtinga situacija - neria į krūmus?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių