Dėl permainų Kauno sporto mokykloje atšauktas planuotas piketas

  • Teksto dydis:

Kauno sporto mokyklos „Viltis“ vadovas Vaclovas Kidykas oficialiai pranešė atšaukiantis antradienį ryte planuotą protesto akciją, kuri turėjo vykti prie Kauno miesto savivaldybės centrinio pastato.

„Kauno miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas kolektyvo susirinkime informavo apie mokyklos laukiančias permainas, patikino, kad reforma Kauno sporto mokyklos „Viltis“ darbuotojams grėsmės nekelia“, - tokį pranešimą pirmadienį atsiuntė sporto mokyklos „Viltis“ vadovas V. Kidykas, oficialiai informavęs, jog planuota protesto akcija yra atšaukiama.

„Planuodami šią pertvarką, mes padarėme klaidą – tinkamai ir laiku apie pokyčius neinformavome sporto mokyklų bendruomenės. Natūralu, kad pasklidę su realybe jokio sąryšio neturintys gandai išgąsdino sporto mokyklų darbuotojus. Dar kartą noriu pabrėžti, kad jungdami sporto mokyklas, mažiname tik jų biurokratinį aparatą. Sujungus Kauno centro mokyklą su sporto mokykla „Viltis“, sumažės tik įstaigų administracijos darbuotojų skaičius. Su vaikais dirbančių trenerių skaičius išliks toks pat, o pertvarkius šias įstaigas sutaupytos lėšos bus skiriamos sportininkų ugdymui“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Pasak savivaldybės, Kauno miesto taryba šį antradienį priims sprendimą dėl Kauno Centro ir „Vilties“ sporto mokyklų sujungimo. Sujungus šias įstaigas, naujoji mokykla bus pavadinta „Starto“ vardu. Ji sportininkus ugdys lengvosios atletikos, sportinės ir meninės gimnastikos, tinklinio, plaukimo ir neįgaliųjų sporto šakose. Po sujungimo veiksiančios įstaigos naujasis vadovas bus išrinktas konkurso būdu. Kol jis bus išrinktas, bendrai mokyklai vadovaus laikinas vadovas.

Planuojama, jog naujoji įstaiga veiklą pradės nuo 2017 metų kovo 1 d. Preliminariais skaičiavimais, dėl sumažėjusio administracinio aparato per metus bus sutaupoma bent po 90 tūkst. eurų. Portalas kaunodiena.lt jau rašė, kad permainos išgąsdino lengvaatlečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asar

Asar portretas
Na, tai Murauskui nepasiseke... nebus ka veikt rytoj :) norejau siandien jam i isplatinta laiska parasyti "neturite ka veikti" :) nors ir man ne viskas patinka svietimo pertvarkose, bet labiau nemegstu rekaujanciu. O del pertvarku - pagyvensim, pamatysim. Nepatiks, turiu ka dirbti siame gyvenime. Nors tikiuosi, kad kvailu darbu sumazes. Tikiuosi... nes kai kiekvienas valdininkelis savivaldybeje noredamas pateisinti savo darbo vieta prigalvoja visokiu lenteliu, tai kyla klausimas - ar yra kokia nors bendra duomenu baze. Kazkaip protingiau ten jie visi galetu sugalvoti is kur duomenis paimt, o ne istaigu buhalterius sokdinti su nesibaigianciom ataskaitom..

Lietuviai padlaiziai

Lietuviai padlaiziai portretas
Prigasdino

spaudimas

spaudimas portretas
Pasake kad arba mitingas arba darbo vieta, pasirinko darbo vieta, cia musu valdzios darbo metodai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių