Desertui – šokoladu aplietos skruzdėlės Pereiti į pagrindinį turinį

Desertui – šokoladu aplietos skruzdėlės

2014-03-31 08:12 klaipeda.diena.lt inf.
Desertui – šokoladu aplietos skruzdėlės
Desertui – šokoladu aplietos skruzdėlės / Shutterstock nuotr.

Kenkėjų kontrolės ekspertai nusprendė nuo šiol ne tik naikinti skruzdėles, tarakonus ir kitus vabzdžius, bet ir gaminti iš jų skaniausius patiekalus, kurių bus galima netrukus paragauti Kaune.

Bendrovės „Dezinfa“ ekspertai atvers kelias dienas veiksiantį vabzdžių restorano  „Pestaurant“ duris, kur bus galima nemokamai paskanauti svirplių, skruzdėlių ir kitų taip vadinamų gardumynų.

Šokoladu aplietų skruzdėlių, aštraus skonio sumuštinių su balandžiais, skrudintų svirplių jau ragavo londoniečiai. Prieš metus atšventusi 85 metų jubiliejų tarptautinė kenkėjų kontrolės įmonių grupė „Rentokil“, kuriai priklauso ,,Dezinfa“, šį projektą tęsia ir suteikia galimybę pasigardžiuoti vabzdžiais drąsiems lietuviams.

„Balandžio 3-5 dienomis parodos „Agrobalt“ metu lauksime lankytojų, įveiksiančių savo baimes ir išdrįsiančių paragauti lervų, svirplių ir kitų vabzdžių. Gardumynais vaišinsime nemokamai. Londone šis projektas sulaukė didelio susidomėjimo, daugeliui paliko neišdildomą įspūdį, tad nusprendėme paįvairinti ir lietuvių mitybos racioną“, – pasakoja „Dezinfos“ vadovė Margarita Kutkaitė.

Meniu skamba gal ir nepatraukliai, tačiau nustatyta, jog degustuojami vabzdžiai turi daug žmogaus organizmui reikalingų medžiagų: baltymų, geležies, cinko, kalcio ir naudingų riebalų. Valgomųjų vabzdžių naudą patvirtino įvairios tarptautinės organizacijos.

Restoranas veiks balandžio 3-5 dienomis nuo 10 iki 18 val. "Žalgirio" arenoje, parodos „Agrobalt“ metu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra