Dovana kauniečiams: į namus iškeliavo tūkstančiai eglių šakų

Miškininkai surengė tradicinę akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Jos metu kauniečiai į namus parsinešė glėbius mišku kvepiančių šakų.

Atrenka gražiausias

„Iniciatyva „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ yra šventė ir visiems Urėdijos darbuotojams. Didelis džiaugsmas dovanoti gražiausią Kalėdų simbolį – mišku kvepiančią eglės šaką ir tuo pačiu padėkoti gyventojams už tai, kad prisideda prie miško medžių išsaugojimo“, – į akciją kviesdamas sakė Valstybinių miškų urėdijos direktorius Marius Pulkauninkas.

Miškininkai rinko pačias gražiausias eglių ir pušų šakas ir atvežė į miestą. Kaune šakos ketvirtadienį dalintos Rotušės ir Turgaus aikštėse bei Šilainiuose. Visose vietose žmonės rikiavosi prie miškininkų automobilių ir rinkosi pačias pačiausias eglės šakas, o pasirinkti tikrai buvo iš ko. Vien Rotušės aikštėje Valstybinės miškų urėdijos miškininkai atvežė apie 7 tūkst. eglių ir 1 tūkst. pušų šakų, kurios ruoštos aplink Kauną esančiuose miškuose.

„Visos šakos yra iš Pakaunės miškų: Vilkijos, Raudondvario bei Karmėlavos. Paprasta išdalijame viską, ką atvežame. Siekiant, kad žmonės patys nežalotų miško ir nekirstų jaunų medžių, kurie vėliau užaugs dideliais miškais, mes atrenkame šakas iš tų vietų, kur vykdomi planiniai kirtimai. Tos žaliaskarės, kurios auga atviresnėse vietose, turi tankesnes lajas ir šakas, tad vykdydami kirtimus, mes tas eglutes pasaugom ir vėliau rankomis ruošiame šakas ir vežame žmonėms“, – apie pasiruošimą kalbėjo Dubravos regioninio padalinio vadovas Mindaugas Petkevičius.

Didelis džiaugsmas dovanoti gražiausią Kalėdų simbolį – mišku kvepiančią eglės šaką.

Jis sakė, kad seniau šakas veždavo sunkvežimiais, tačiau dabar pakeitė strategiją ir į miesto erdves atvažiuoja lengvaisiais automobiliais, prie kurių prikabintos priekabos. Taip nereikia aukštai lipti, o ir patys žmonės gali per kelias vietas pasiskirstyti ir kultūringai išsirinkti sau tinkamiausias šakas.

Aprūpino ir kaimynus

Į Rotušės aikštę šakų atskubėję kauniečiai „Kauno dienai“ tikino, kad tokios akcijos labai reikalingos, nes galima ne tik gražiausią ir kvapniausią šaką parsinešti į namus, bet taip pat po švenčių jos lengviau utilizuojamoms.

„Visokių šakų atvežė. Vienur plonesnės, kitoj mašinoj – pilnesnės. Gavau ir užsakymų, nešu kaip Senis Šaltis tas šakas ir tiems, kurie negali patys nueiti ir pasiimti. Reikia padėti senukams. Labai gerai, kad tokią akciją daro, nes po švenčių būna labai gaila žiūrėti į prie konteinerių sukrautas gražias eglutes. Kai kam tikrai užtenka ir šakos, ant kurios pakabina po porą žaisliukų“, – nuomone pasidalijo Sigitas, rankoje laikydamas kelias didžiules eglės šakas.

Buvo ir tokių, kurie ieškojo pušų šakų, mat tokios geriau laikosi. Kitiems kliuvo dar žalesniais ūgliukais ar dideliais kankorėžiais nusagstytos šakos. „Šį kartą rinkausi pagal spalvą, štai tokias šviesesnes išsirinkau. Atidarė duris ir pataikiau pasiimti. Gražiai puošime, turime ir senoviškų, ir naujų žaisliukų“, – jau vizijas, kaip parsineštos šakos atrodys namuose, kūrė kaunietė Irena.

Miškininkai, atsidėkodami už idėjos palaikymą, kiekvienam atėjusiajam dovanojo „SOS vaikų kaimo“ vaikų pieštus atvirukus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių