Pereiti į pagrindinį turinį

Drąseikiuose valys karjerą ir duos kraujo

2009-07-29 18:32
Drąseikiuose valys karjerą ir duos kraujo Drąseikiuose valys karjerą ir duos kraujo Drąseikiuose valys karjerą ir duos kraujo Drąseikiuose valys karjerą ir duos kraujo Drąseikiuose valys karjerą ir duos kraujo

Šeštadienį, nuo 11 val., prie Drąseikių karjero rengiama dviguba akcija - narų klubas DiveLT, nardyk.lt portalo nariai, XPRO klubas, Lapių miestelio seniūnija bei Kraujo donorystės centras kviečia ne tik išvalyti poilsiautojų pamėgtą, tačiau jau ne itin maudynėms tinkamą karjerą, bet ir tapti kraujo donorais.

Drąseikių karjeras šiuo metu nėra pati tinkamiausia vieta vasaros pramogoms ir poilsiui - jo dugne galima rasti ir įvairių buitinių atliekų, ir cheminių medžiagų. „Net nepamenu, ar kada nors karjero dugnas iš viso buvo valytas“,  - stengėsi prisiminti Lapių seniūno pavaduotoja Ramutė Abramavičienė.

Narai, dažnai nardantys šiame vandens telkinyje, neliko abejingi prastai jo būklei ir suorganizavo akciją, į kurią nutarė pakviesti ir Kraujo donorystės centrą. „Visada palaikome tokias akcijas, - sakė Kraujo donorystės centro direktoriaus pavaduotoja Joana Bikulčienė. - Kraujo nuolat trūksta, ypač vasarą, kai žmonės išvažinėja atostogauti. Apskritai per šiuos metus donorų, aukojančių savo kraują sergantiesiems gerokai mažiau“, - neslėpė J.Bikulčienė.

Anot jos, ir čia koją pakišo ekonominis sunkmetis. „Šiuo metu padaugėja norinčiųjų už kraują gauti materialinį atlygį“, - pastebėjo pašnekovė.

Žmonėms, kurie savanoriškai prisidės prie akcijos, organizatoriai pažadėjo atsidėkoti. Lapių seniūnija visus dalyvius kvies pasistiprinti cepelinais, o Kraujo donorystės centras pirmą kartą tapusiems kraujo donorais įteiks diplomą bei simbolines atminimo dovanėles.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų