Pereiti į pagrindinį turinį

Drugelis Aleksoto kalno šlaite laukia gėlių

2011-05-16 17:15
Drugelis Aleksoto kalno šlaite laukia gėlių
Drugelis Aleksoto kalno šlaite laukia gėlių / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Drugelis Aleksoto kalno šlaite pagaliau vaduojasi iš piktžolių, kurios kompoziciją buvo visai paslėpusios po žaliu patalu, tik dar neaišku, ar drugelio sparnus papuoš žydinčios gėlės. 

Į kovą su piktžolėmis drugelio sparnuose kibo Aleksoto bendruomenės centro nariai. „Dabar pats sunkiausias darbas – išravėti piktžoles. Šiemet kaip niekad ten įsimetė kiaulpienės, žmonės net su kastuvais dirba“, – pasakojo Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė.

Aleksoto kalno šlaite gėlėmis apsodintą drugelį įrengti sumanė restoranų tinklas „Pizza Jazz". 2006 m. pavasarį idėją įgyvendinti jiems padėjo menininkas Česlovas Lukenskas. Jis dabar gyvena Vilniuje, ir šiemet drugeliu nebesirūpina. Iniciatyvos atgaivinti gėlėmis pražystantį drugelį ėmėsi aktyvūs aleksotiškiai.

Aleksoto bendruomenės centro savanoriams į pagalbą atėjo socialines pašalpas gaunantys kauniečiai, kurie padirbės už gautas išmokas. Darbščių rankų pastangomis drugelis šiomis dienomis vėl išskleis savo sparnus šlaite, tik kol kas – be gėlių.

„Jei restoranų tinklas „Pizza Jazz“ parems ir nupirks gėlių sodinukų, skubėsime drugelio sparnus apsodinti iki Hanzos dienų“, – vylėsi L.Navickienė.

Ankstesniais metais miestiečių ir Kauno svečių akis džiugindavo drugelio sparnuose visą vasarą žydintys serenčiai, skaldelės ir mulčiaus kompozicijos. Drugeliui papuošti reikia 8 tūkst. sodinukų. Pasak Aleksoto seniūnės, kelios firmos, į kurias buvo kreiptasi, atsisakė pagelbėti. „Ne visos savanoriškos iniciatyvos įmanomos be pinigų“, – apgailestavo seniūnė.

Restoranų tinklo „Pizza Jazz“ marketingo vadybininkė Lina Želionienė džiaugėsi aktyvių aleksotiškių aktyvumu ir darbštumu, tačiau neatskleidė, ar gėlės drugelyje žydės. „Darome viską, kad būtų gražu. Piktžolių tikrai nebus“, – sakė L.Želionienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų