Pereiti į pagrindinį turinį

Drugelis ant Aleksoto kalno šlaito nežydės

2016-06-02 09:47

Prasidėjus vasarai kauniečiai vis dairosi į Aleksoto kalno šlaitą, kur daug metų gėlėmis žydėjusi drugelio formos kompozicija džiugindavo akį, o šiemet ten tik nušienauta žolė. Pasirodo, šiemet drugelis nepražys gėlėmis.

Tomo Raginos nuotr.

„Nuspręsta, kad šiemet drugelio nebus“, – patvirtino savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė. Pasak jos, šlaitas šienaujamas ir ruošiamasi didesnėms permainoms.

„Dabar rengiami sprendiniai, pagal kuriuos už Europos Sąjungos integruotoms teritorijoms skirtas lėšas bus sutvarkyta ne tik Aleksoto apžvalgos aikštelė, bet ir šlaitas. Esmė ta, kad šlaitą pirmiausia reikia sutvirtinti“, – aiškino R.Savickienė.

2014 m. spalį žemiau drugelio lietus nuplovė šlaito gruntą. Tuomet savivaldybės specialistai aiškino, kad nuošliauža susidarė dėl netinkamo lietaus vandens surinkimo kalno viršuje.

Žydinčių gėlių drugelis ant šlaito pirmą kartą nutūpė 2006 m. Idėja vienam picerijų tinklui įgyvendinti padėjo menininkas Česlovas Lukenskas. Drugeliui apsodinti prireikdavo apie 8 tūkst. serenčių daigų.

Vėliau drugelio priežiūrą buvo perėmęs Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras, drugelį puošęs įvairesnių augalų kompozicijomis, o šį pavasarį visas šlaitas tik nušienautas. Drugelį primena tik likę kontūrai.

„Konkretaus sprendimo, kaip atrodys šlaitas, dar nėra. Tikiuosi, kad kitą mėnesį jau būsime apsisprendę. Tai reprezentacinė Kauno vieta, matoma iš įvairių vietų, reikia nuspręsti, kaip ji galėtų būti apšviesta ir tamsiuoju paros metu“, – užsiminė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja.

Anot R.Savickienės, tikimasi šlaito ir aikštelės tvarkymo darbus pradėti dar šiemet, jeigu tik pavyks skandžiai surengti reikalingus konkursus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų