Dvi žiedinės savivaldybės bendradarbiaus spręsdamos panašias problemas

Kauno ir Klaipėdos rajonai – vienos sparčiausiai augančių savivaldybių Lietuvoje. Nors jas skiria nemažas atstumas, abi šias žiedines savivaldybes vienija panašūs iššūkiai: itin sparti plėtra, vietų vaikų darželiuose ir mokyklose trūkumas, kultūros centrų veikla, komunalinės paslaugos.

Dėl to Kauno ir Klaipėdos rajono vadovai nutarė ateityje pasirašyti bendradarbiavimo sutartį.

„Turime problemų ir iššūkių, o jūs praėję daug kelių, išbandę daug įvairiausių būdų, todėl norime pasižiūrėti, ką ir kaip darėte, kad mes nedarytume klaidų“, – susitikime su Kauno rajono vadovais kalbėjo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas. Kartu su juo į pakaunę atvyko ir administracijos direktorius Artūras Bogdanovas, jo pavaduotojas Mindaugas Šunokas, mero patarėjai.

Kauno rajono meras V. Makūnas svečiams pristatė buvusiame universiteto bendrabutyje įkurtą darželį ir pradinę mokyklą, kultūros centrų reformą, kas paskatino steigti naujas pareigybes, kurti kur kas profesionalesnius projektus ir renginius. Daug diskutuota apie tai, kaip kuo efektyviau savivaldybėse teikti komunalines paslaugas.

Pasak mero patarėjo Edmundo Mališausko, per artimiausius metus pakaunėje numatyta sukurti daugiau nei 1000 naujų vietų ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Tokio ambicingo tikslo dar nėra įgyvendinusi nė viena savivaldybė šalyje.

Klaipėdos rajono atstovus taip pat labai sudomino Kauno rajono patirtis sukaupta viename pastate įkurdinant kelias įstaigas – mokyklą, biblioteką, kultūros centrą, ambulatoriją ir net koplyčią.

„Kauno bei Klaipėdos rajonų savivaldybės yra nuolatinės lyderės LLRI indekse, esame panašūs, todėl labai svarbu suremti pečius einant jau pramintais takais ir ieškant naujų. Mums ypač įdomus Klaipėdos rajono bendradarbiavimas su Klaipėdos miestu, kaip sprendžiate kylančias problemas tarp dviejų gretimų savivaldybių“, – susitikime kalbėjo Kauno rajono meras V. Makūnas.

Klaipėdos rajone šiuo metu gyvena apie 60 tūkst. gyventojų. Kauno rajone – šiek tiek per  100 tūkst. Tačiau Klaipėdos rajono savivaldybė plečiasi dar sparčiau nei pakaunė, kasmet ten gyventojų skaičius padidėja vidutiniškai pusseptinto procento.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigitas

Sigitas portretas
Rajono vadovai gali bendradarbiauti, o Slengiai ir jo gyventojai pageidauja būti prijungti prie Klaipėdos miesto. Jie savo norą de fakto praktiškai ir išreiškė ir pareiškė.

ALGIS

ALGIS portretas
EXPERTUI , TAI SU APYLINKIŲ DARBUOTOJAIS , BE TO PALYGINK IR TERITORIJOS PLOTUS

Jo

Jo portretas
Susitiko miestu apendecitai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių