Pereiti į pagrindinį turinį

Dviejose Kauno eismo arterijose mažinamas greitis

2016-09-09 09:11

Eismo saugumo komisija keičia eismo tvarką dviejose itin judriose Kauno gatvėse – Karaliaus Mindaugo prospekte bei Jonavos gatvėje. Nutarta sumažinti didžiausią leistiną važiavimo greitį. Permainos įsigalios artimiausiu metu.

Karaliaus Mindaugo prospektas
Karaliaus Mindaugo prospektas / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Stebint automobilių srautus ir avarijų statistiką Kelių policijos valdyba pateikė siūlymus sumažinti greitį dviejose Kauno gatvėse. Artimiausiu metu kelio ženklai bus pakeisti Karaliaus Mindaugo prospekte, tad visoje gatvėje bus nustatytas 50 km/h greitis. Iki šiol vairuotojams buvo leidžiama dalyje prospekto važiuoti 60 km/h greičiu.

„Greitis keičiasi atkarpoje nuo „Akropolio“ iki Maironio gatvės, nes čia automobilius leidžiama statyti kampu į važiuojamąją dalį. Sumažinus greitį, vairuotojai galės lengviau pajudėti iš stovėjimo vietos“, - sakė Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Mikaitis.

Komisija pritarė greitį mažinti ir Jonavos gatvėje. Šioje vietoje ilgą laiką buvo ženklas, nurodantis, jog nuo 20 iki 7 val galima važiuoti 80 km/h greičiu. Dienos metu vairuotojai turėjo važiuoti 50 km/h greičiu. R.Mikaitis tikino, jog artimiausiu metu bus pakeisti kelio ženklai ir bus sumažintas greitis iki 70 km/h, tačiau keičiasi ir valandos, kuriomis važiuoti bus galima greičiau.

„Jonavos gatvė tampa vis gyvesnė ir kuriasi nemažai įmonių, tad transporto srautas intensyvėja. Dažnai dar ir po 20 valandos yra nemažas srautas. Todėl važiuoti 80 km/h greičiu nėra saugu. Atsižvelgiant į tai, buvo laikas prailgintas iki 22 val. ir priimtas logiškas sprendimas sumažinti greitį iki 70 km/h“, - motyvus, kodėl prailgintas laikas ir sumažintas greitis aiškino Eismo saugumo pirmininkas.

Eismo specialistai svarstė ir daugiau permainų Jonavos gatvėje. Kelių policijos valdyba siūlė panaikinti kairiuosius posūkius, tačiau kol kas šio pasikeitimo nebus. R.Mikaitis tikino, jog bus rengiamas išvažiuojamasis posėdis, kurio metu bus įvertintas srautas ir nuspręsta, ar bus galima tam tikrose vietose sukti į kairę ir patekti į įmonių teritoriją, ar ne. „Kauno diena“ primena, kad eismo komisija kairiuosius posūkius jau yra panaikinusi Savanorių prospekte.

„Mieste turime išskirti magistralines gatves, kuriomis eismas yra intensyvus ir užtikrinti saugumą bei pralaidumą. Kairiųjų posūkių vietų yra per daug ir natūralu, kad reikia jų mažinti, nes jei antra ar trečia juosta transportas paprastai juda greičiausiai ir kažkas stabtelėja, kad apsisuktų, tai stabdo visą srautą“, - kalbėjo R.Mikaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų