E. Kručinskienė apsisprendė: pasiūlytas butas Panemunėje tinka

  • Teksto dydis:

Eglė Kručinskienė su vyru ir vaikais nusprendė išsikraustyti į naują Kauno miesto savivaldybės pasiūlytą socialinį būstą. Kaip patvirtino valdžios atstovai, šeima išsikraustys į dviejų kambarių butą, kuris atitiko jų lūkesčius.

Kaip portalui kauno.diena.lt ketvirtadienį patvirtino Kauno miesto savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Ana Sudžiuvienė, gruodžio 5 dieną abu sutuoktiniai paeiliui atvyko pasirašyti dokumento, kuriuo sutinka priimti siūlomą būstą.

Pasak jos, E. Kručinskienės keturių asmenų šeimai buvo pasiūlytas naujai suremontuotas dviejų kambarių butas Panemunės mikrorajone.

Kaip teigiama, jiems jis atiteko todėl, kad eilėje dėl socialinio būsto gavimo jie buvo pirmieji. Pašnekovė užsiminė, kad netrukus turėtų būti pasirašyta ir socialinio būsto perdavimo Kručinskams sutartis.

Primename, kad lapkričio antroje pusėje E. Kručinskienės šeimą pasiekė miesto valdžios atstovų prašymas išsikelti iš socialinio būsto Pušų gatvėje, kuriame jie gyveno penkerius metus. Sprendimas buvo grįstas tuo, kad Kručinskai čia gyvena nelegaliai, nes būstas, skirtas jų giminėms, šiuo metu gyvenantiems JAV.

„Socialinio būsto nuomos sutartis sudaroma su konkrečiais asmenimis, kurie turi teisę jame gyventi. Tai reiškia, kad būstas pavieniams žmonėms ar šeimoms skiriamas atsižvelgiant į jų gyvenimo sąlygas ir kitus poreikius. Tai yra jiems skirta miesto parama, todėl natūralu, kad socialinio būsto negalima perleisti ar pernuomoti tretiesiems asmenims“, – portalui prieš kurį laiką akcentavo Kauno savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas.

Jis pabrėžė, kad bute Pušų g. gyvenamąją vietą deklaravusių asmenų nėra.

„Nuomos sutartyje numatyta, kad bute gali gyventi tik tie asmenys, kuriems yra išnuomotas butas ir kurie yra deklaravę jame gyvenamą vietą, nuomininkas neturi teisės buto pernuomoti“, – tuomet apie E. Kručinskienės gyvenamąją vietą kalbėjo D. Valiukas.

Portalas primena, kad E. Kručinskienė nusprendė pasukti į politiką ir 2020 m. vyksiančius Seimo rinkimus. Ji į politiką žengia su Naglio Puteikio vadovaujama Centro partija „Gerovės Lietuva“.

Vaikų atėmimo skandalo epicentre atsidūrusi kaunietė teigia, kad šis žingsnis apgalvotas, gimęs tik prasidėjus ažiotažą sukėlusiai istorijai. Spalio pabaigoje Kauno apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs smurto prieš vaiką bylą, nusprendė išteisinti E. Kručinskienę. 

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai pernai rugsėjo 29 dieną Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas apie Kauno Panemunės parke praeivio pastebėtą moterį, kuri sudavė mažamečiui vaikui. Vykstant ikiteisminiam tyrimui, tarnybos nusprendė vaikus iš šeimos paimti, o ši istorija sulaukė didelio visuomenės susidomėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda

Gėda portretas
Jei ne su maži vaikai 45 ir 48 metukų sveiki veltėdžiai gyventų gatvėj, nes iki šiol neturi visiškai nieko savo.

Birute

Birute portretas
Kiek yra is vaikų namų iš Lietuvos išvažiuoja,nes neturi būti nuomojasi,neîgalus asmenys negauna ,vienišos motinos negauna.Statybininkas ant savęs dirba mokesčių nemoka.Nors nerasykit nekirsinkit žmonių, tokia neteisybę.Isgarsejo ,kad vaiką prilupo.Berasciai dar balsuos už nuskriaustą seimynelê.

ko jau ko

ko jau ko portretas
bet naglumo bobai netrūksta. nu visa laimė,išsirinko ponia butą pagaliau... iš kiek siūlytų? artistė. kokią paslaugą visuomenei padarė, kad pagaliau IŠSIRINKO. mums visiems labai ,,rūpi", ir savivaldybė ,,verta" šokinėt aplink šitą ,,karalienę". ot laikai atėjo...
VISI KOMENTARAI 75

Galerijos

Daugiau straipsnių