Pereiti į pagrindinį turinį

Eiguliuose žadama suremontuoti vaikų žaidimo aikšteles

2013-08-06 09:53
DMN inf.

Eigulių seniūnija už Vietos bendruomenių programos lėšas įrengs naujus lauko treniruoklius, atnaujins kelias vaikų žaidimo aikšteles bei įsigys elektroninius vargonus.

"Urbico" vėl prižiūri Vilniaus vaikų žaidimų aikšteles
"Urbico" vėl prižiūri Vilniaus vaikų žaidimų aikšteles / Shutterstock nuotr.

Eigulių seniūnija už Vietos bendruomenių programos lėšas planuoja įrengti naujus lauko treniruoklius, atnaujins kelias vaikų žaidimo aikšteles bei įsigys elektroninius vargonus.

Šiemet iš Vietos bendruomenių savivaldos programos Eigulių seniūnijai atiteko 104 tūkst. litų. Eigulių seniūno Ovidijaus Adomaičio teigimu, daug dėmesio sulauks Eigulių viešosios erdvės – jų tvarkymui numatyta skirti 17 tūkst. litų. Be to, nebus pamiršti ir socialiai remtini vaikai, kurie šį mėnesį vyks į vasaros stovyklą Šventojoje.

„Kartu su bendruomenės atstovais nusprendėme atnaujinti keletą vaikų žaidimo aikštelių. Be to, mūsų netenkina Čečėnijos aikštėje esančių laiptų būklė, todėl tvarkysime sulūžusias laiptų pakopas. Bus pažeminti bortai, esantys prie pėsčiųjų perėjos šalia tilto į Kleboniškio mišką, kad ten galėtų pravažiuoti su neįgaliojo vežimėliu ar dviračiu. Taip pat remontuosime šaligatvį prie seniūnijos. Didžiausias seniūnijos pirkinys šįmet – pilnas lauko treniruoklių komplektas, kuris bus įrengtas Geležinio vilko gatvėje", – apie numatomus atlikti darbus pasakojo seniūnas O. Adomaitis.

Kaip ir kiekvienais metais, rugsėjį planuojama rengti bendruomenės šventę. Kadangi Eiguliuose veikiančių mokyklų moksleiviams, jų ansambliams tenka dažnai repetuoti ir koncertuoti, vietos bendruomenių taryba nusprendė įsigyti elektroninius vargonus.

Vietos bendruomenių savivaldos programa siekiama skatinti bendruomenes visoje Lietuvoje aktyviai dalyvauti priimant sprendimus dėl lėšų panaudojimo, tenkinant vietos bendruomenių viešuosius poreikius.

Pagal šią programą finansuojamos veiklos, skirtos labiausiai pažeidžiamiems bendruomenės nariams ir grupėms, vaikų ir jaunimo užimtumui, kultūriniams ir švietėjiškiems renginiams, viešųjų erdvių ir aplinkos kokybės gerinimui, sportui ir sveikatinimui, bendruomeninės veiklos organizavimui ir kitoms, vietos bendruomenės gyvenimo kokybę gerinančios iniciatyvoms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų