Pereiti į pagrindinį turinį

Europos Parlamentas kauniečių kol kas nedomina

2009-06-03 18:23
Europos Parlamentas kauniečių kol kas nedomina
Europos Parlamentas kauniečių kol kas nedomina / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Prasidėjęs išankstinis balsavimas Europos Parlamento rinkimuose rinkėjų antplūdžio nesulaukė, tačiau atėjusieji balsuoti tikino, kad Lietuvai svarbu turėti savo atstovus Briuselyje.

„Tai ne prezidento rinkimai. Turime darbo geram pusvalandžiui“, - pažvelgusi į eilę koridoriuje sakė rinkimų komisijos pirmininkė Elena Skirmantienė. Jos nuomone, žmonėms mažai rūpi tai, kas tiesiogiai nesusiję su Lietuvos reikalais, todėl ir balsuojančiųjų ne daug.

Per prezidento rinkimus savivaldybės rinkimų komisijoje dirbo dvidešimt žmonių. Dabar jų - perpus mažiau. Komisijos pirmininkės teigimu, reikalui esant, būtų pakviesta ir daugiau.

E.Skirmantienę nustebino tai, kad Europos Parlamento rinkimuose ypač daug Lenkų rinkimų akcijos atstovų pareiškė norą deleguoti savo stebėtojus. „Gavome daugiau kaip dviejų šimtų žmonių sąrašą. Visi jie nori stebėti Kaune vykstančius rinkimus. Pavardės negirdėtos, nežinau, iš kur jie. Tokio aktyvumo dar niekada nebuvo“, - pastebėjo savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė.

Moteris nesidomėjo, dėl kokių priežasčių ši partija siunčia tiek daug stebėtojų. Prasidėjus išankstiniam balsavimui Kauno savivaldybėje nei vienas lenkų rinkimų akcijos stebėtojas dar nebuvo pasirodęs.

Kaune yra 108 rinkimų apylinkės. Kiekvienoje iš jų viena partija gali turėti po du savo stebėtojus.

Kalbinti iš anksto balsuoti atėję kauniečiai sakė nesunkiai apsisprendę, kam atiduoti savo balsą. „Turiu nusistatymą, žinau, už ką basuoju. Nematau, ką jie gero Lietuvai padarė, bet savus palaikyti reikia“, - sakė Jonas Rekešius.

Su vyru ir sūneliu Arnu balsuoti atėjusi Živilė Armalienė tikino, kad jų šeimai dalyvauti rinkimuose labai svarbu. „Esu Lietuvos pilietė. Man turi atstovauti teisingi žmonės, todėl ir balsuoju“, - sakė kaunietė. Ji viliasi, kad į Europos parlamentą išrinkti Lietuvos atstovai nuveš į Briuselį paprastų žmonių nuomonę ir neleis Europai užmiršti mažos šalies.

Išankstinis balsavimas vyksta savivaldybės mažojoje salėje trečiadienį iki 20 val. Birželio 4 d., ketvirtadienį, - nuo 12 iki 20 val. Norintieji balsuoti privalo turėti asmens dokumentą. Rinkėjo pažymėjimą bus galima atsispausdinti ir balsavimo vietose.

Rinkimai į Europos Parlamentą vyks sekmadienį, birželio 7 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų