Pereiti į pagrindinį turinį

„Formulės Future“ čempionatas: manevravimo rungtyje lietuviams pritrūko ramybės

2021-08-20 19:07

 Penktadienį Kauno mariose tęsėsi pasaulio vaikų ir jaunimo „Formulės Future“ čempionatas.


 

Čempionato metu ant vandens varžėsi nuo 6 iki 19 metų amžiaus vaikai, priklausantys nuo nulinės, dar kitaip vadinamos delfinų, iki 5 klasės. Šiandien sportininkai varžėsi manevravimo ir mazgų rišimo rungtyse.

Nuo pirmosios iki penktosios klasės lyderių pozicijas lentelėse išlaikė varžovai iš Rusijos. Nulinėje arba delfinų klasėje lyderių pozicijų neapleido Europos čempionate sužibėję jaunieji Lietuvos sportininkai Kemas Mitkus ir Adriana Kaskauskaitė.

Nors mazgų rišimo rungtyje lietuviai nepadarė nei vienos klaidos, tačiau manevravimo etape lietuviams sekėsi sunkiau. „Visose klasėse, išskyrus nulinėje, šiandien sekėsi sunkiau. Galbūt sutrukdė nervai, susijaudinimas. Vaikai plaukė lėčiau, darė daugiau klaidų nei įprastai daro treniruočių ar vietinių varžybų metu. Vaikai atrodė susikaustę, bet manau, kad tai yra natūralu, nes mūsų komandai tokios varžybos yra pirmos.  Man pačiam reikia pereiti per visą šitą sistemą. Lygiai taip pat ir vaikams“ , – apie sunkią dieną jaunajai Lietuvos komandai kalbėjo „Formulės-2“ lenktynininkas ir treneris Edgaras Riabko.

Pirmąją pasaulio čempionato dieną buvo pateikti keturi protestai. Protestus galima pateikti per valandą nuo rezultatų paskelbimo. „Kiekviena komanda turi valandą laiko protestuoti. Žinoma, tai labai sudėtinga, labai daug kūjų, o kai varžosi tokiame lygyje, pilotai plaukia labai arti tų kūjų. Protestas todėl ir kyla, nes teisėjai už kūjo palietimą priskaičiuoja baudos sekundžių, o komanda su tuo nesutinka“ , – apie protestų pateikimo eigą aiškino varžybų organizatorius E. Riabko.

Du protestus pateikė Rusijos komanda bei po vieną Lenkijos ir Čekijos komandos. Komisijai peržiūrėjus vaizdo įrašus šių komandų rezultatai pakeisti nebuvo.

Šeštadienį sportininkai varžysis slalomo rungtyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų