G. Nausėda sureagavo į LGBT bendruomenės reikalavimą įsivaikinti: darysiu viską, kad to nebūtų

Prezidentas Gitanas Nausėda sako darysiąs viską, kad „Kaunas pride“ reikalavimai dėl įsivaikinimo tos pačios lyties asmenims nebūtų pasiekti.

„Aš esu prieš tokius reikalavimus ir, manau, kad Lietuvoje jie nebus įgyvendinti. Aš, kaip prezidentas, padarysiu viską, kas nuo manęs priklauso, kad tokie reikalavimai šiuo metu negali būti įgyvendinami“, – Alytaus regione lankydamasis teigė prezidentas.

Šalies vadovo teigimu, ši iniciatyva galėtų būti įtvirtinta tik keičiant Lietuvos Konstituciją.

„Mes turime Lietuvos Respublikos Konstituciją. Kai mes ją cituojame, mes turėtume cituoti ir jos 38 straipsnį, kuris, pavyzdžiui, labai akivaizdžiai pasako tai, kas yra santuoka. Yra vienas geras, garbingas būdas – jeigu norime pakeisti tam tikrus dalykus, principinius dalykus, įtvirtintus Konstitucijoje, reikia keisti Konstituciją, o ne apsimesti, kad ji neegzistuoja“, – tvirtino G. Nausėda.

Prezidentas susitiko su Alytaus regiono merais. (R. Dačkaus/Prezidentūros nuotr.)

LGBTQ+ bendruomenei atstovaujančias eitynes šeštadienį organizuojantys „Kaunas pride“ iniciatoriai sako ketvirtadienį įteikę 14 Seimui ir Vyriausybei skirtų reikalavimų.

„Reikalaujame teisės į santuoką, partnerystę ir įsivaikinimą. Manome, kad tai turi būti užtikrinta visiems Lietuvos žmonėms. Reikalaujame socialinių garantijų ir paslaugų visiems, nediskriminuojant pagal šeiminį statusą (...) Reikalaujame, kad būtų pakeistas Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos įstatymas, kuriuo remiantis yra diskriminuojama LGBTQ+ bendruomenė“, – po susitikimo su Seimo pirmininke ketvirtadienį sakė „Kaunas pride“ atstovas Rokas Budrauskas.

Aš esu prieš tokius reikalavimus ir, manau, kad Lietuvoje jie nebus įgyvendinti.

„Kaunas pride“ atstovai pažymi, kad, nepaisant savivaldybės užimtos laikysenos, planuojamos eitynės įvyks kaip suplanuota – šeštadienį. Organizatorių teigimu, į jas susirinks apie tūkstantį žmonių.

„12 valandą visi žmonės yra kviečiami rinktis prie Soboro, Nepriklausomybės aikštėje. Žygiuosime Laisvės alėja iki jos galo ir apsisukę grįšime atgal prie Soboro“, – ketvirtadienį sakė R. Budrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tegul šunis ir kates augina

Tegul šunis ir kates augina portretas
O ne vaikus

Bausti reikia

Bausti reikia portretas
Kauno piddų viešos eitynės pažeidžia žmogaus moralės normas

Jo

Jo portretas
O, Nausėda konstituciją prisiminė. Kažkas keisto
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių